Manja slova Veća slova RSSMFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

Vijesti

01.04.2020.

Najava: Ministar Darmanović na sastanku ministara vanjskih poslova NATO

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovaće na sastanku ministara vanjskih poslova NATO koji će biti organizovan 2. aprila putem video konferencije.

18.03.2020.

MVP: Postignut dogovor o vraćanju ruskih državljana u Moskvu i naših državljana u Crnu Goru

U posljednja 24 sata u intenzivnim kontaktima nadležnih organa Ruske Federacije i Crne Gore stvorene su sve neophodne pretpostavke i postignut dogovor o vraćanju jednog broja ruskih državljana u Moskvu, odnosno, naših državljana iz Rusije u Crnu Goru.

17.03.2020.

Obavještenje za crnogorske državljane u inostranstvu koji planiraju povratak u Crnu Goru

Obavještavamo sve naše državljane koji se trenutno nalaze u inostranstvu, a planiraju povratak u Crnu Goru, da kontaktiraju najbliže diplomatsko-konzularno predstavništvo kako bi dobili do ovog časa raspoložive informacije o daljim koracima i mogućnostima povratka koje se razmatraju.

12.03.2020.

Informacije o zdravstvenom stanju crnogorskog državljanina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Ministarstvo vanjskih poslova obavještava da je Ambasada Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima dobila potvrdu od nadležnih organa UAE da je crnogorski državljanin u toj državi pozitivan na virus COVID-19.

10.03.2020.

Ministar Darmanović u Skoplju: Evropa ostaje posvećena Zapadnom Balkanu i njegovoj evropskoj perspektivi

Ministar Darmanović u Skoplju: Evropa ostaje posvećena Zapadnom Balkanu i njegovoj evropskoj perspektivi

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović učestvovao je danas na sastanku ministara vanjskih poslova u okviru Berlinskog procesa, koji je, pod ko-predsjedavanjem Republike Bugarske i Republike Sjeverne Makedonije, održan u Skoplju. Sastanku su prisustvovali šefovi diplomatija Zapadno-balkanske šestorke, predstavnici država članica EU koje su učesnice Inicijative, kao i predstavnici Evropske komisije, Evropske službe za vanjske poslove (EEAS) i RCC...

09.03.2020.

Najava: Ministar Darmanović na sastanku ministara vanjskih poslova u okviru Berlinskog procesa u Skoplju

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović učestvovaće na sastanku ministara vanjskih poslova u okviru Berlinskog procesa, koji se održava 10. marta u Skoplju.

07.03.2020.

Reagovanje MVP na izjavu portparolke ruskog MID-a

Zakon o slobodi vjeroispovijesti, dio je svakog unutrašnjeg pravnog poretka i ekskluzivno pravo nacionalnog zakonodavstva svake nezavisne i slobodne države. Iako u ovoj oblasti ne postoje tvrdi i jasno kodifikovani međunarodni standardi, Crna Gora je, bez obaveze da to učini, i ovaj Zakon pripremala, usaglasila i usvojila uz pomoć i konsultacije sa Venecijanskom komisijom, dakle uz saglasnost najuglednijih evropskih i globalnih autoriteta kada je riječ o ovim pitanjima...

04.03.2020.

Ministar Darmanović u intervjuu agenciji Mina: Novi zamah u politici proširenja EU

Ministar Darmanović u intervjuu agenciji Mina: Novi zamah u politici proširenja EU

Evropska komisija vodi računa o konkurentnosti drugih sila u regionu i politiku proširenja shvata ne samo kao tehnički, nego u velikoj mjeri i kao politički proces, a ova godina mogla bi da znači novi zamah u proširenju, smatra ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

02.03.2020.

Crnogorskom državljaninu u Japanu biće obezbijeđen povratak u Crnu Goru

Ministarstvo vanjskih poslova obavještava da je crnogorski državljanin sa broda „Diamond Princess“ prebačen u četrnaestodnevni karantin u „National Tax Colledge Wako Campus“ u gradu Vako, u Japanu...

27.02.2020.

Preporuka građanima da odgode putovanja

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore preporučuje građanima da odgode putovanja u područja pogođena korona virusom (COVID-19) do popravljanja epidemiološke situacije. Imajući u vidu broj oboljelih u NR Kini, Republici Koreji, Japanu, IR Iranu i drugim pogođenim područjima, a posebno u Italiji koja je registrovala nagli skok oboljelih u posljednjoj sedmici, crnogorskim državljanima se savjetuje da prate situaciju, te da se pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravlje i Svjetske zdravstvene organizacije...