Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

Вијести

02.04.2020.

Министар Дармановић: Јединство и солидарност НАТО савезника значајно за суочавање са ЦОВИД-19

Министар Дармановић: Јединство и солидарност НАТО савезника значајно за суочавање са ЦОВИД-19 Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић учествовао је данас на састанку министара вањских послова НАТО који је организован путем видео конференције. Једна од кључних тема састанка биле су безбједносне импликације ЦОВИД-19 кризе на Алијансу и савезнице. С тим у вези, на састанку је усвојена Декларација у којој се истиче солидарност и одлучност савезница да кроз међусобну сарадњу и координацију с другим међународним партнерима допринесу сузбијању пандемије коронавируса...

01.04.2020.

Најава: Министар Дармановић на састанку министара вањских послова НАТО

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић учествоваће на састанку министара вањских послова НАТО који ће бити организован 2. априла путем видео конференције.

18.03.2020.

МВП: Постигнут договор о враћању руских држављана у Москву и наших држављана у Црну Гору

У посљедња 24 сата у интензивним контактима надлежних органа Руске Федерације и Црне Горе створене су све неопходне претпоставке и постигнут договор о враћању једног броја руских држављана у Москву, односно, наших држављана из Русије у Црну Гору.

17.03.2020.

Обавјештење за црногорске држављане у иностранству који планирају повратак у Црну Гору

Обавјештавамо све наше држављане који се тренутно налазе у иностранству, а планирају повратак у Црну Гору, да контактирају најближе дипломатско-конзуларно представништво како би добили до овог часа расположиве информације о даљим корацима и могућностима повратка које се разматрају.

12.03.2020.

Информације о здравственом стању црногорског држављанина у Уједињеним Арапским Емиратима

Министарство вањских послова обавјештава да је Амбасада Црне Горе у Уједињеним Арапским Емиратима добила потврду од надлежних органа УАЕ да је црногорски држављанин у тој држави позитиван на вирус ЦОВИД-19.

10.03.2020.

Министар Дармановић у Скопљу: Европа остаје посвећена Западном Балкану и његовој европској перспективи

Министар Дармановић у Скопљу: Европа остаје посвећена Западном Балкану и његовој европској перспективи

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић учествовао је данас на састанку министара вањских послова у оквиру Берлинског процеса, који је, под ко-предсједавањем Републике Бугарске и Републике Сјеверне Македоније, одржан у Скопљу. Састанку су присуствовали шефови дипломатија Западно-балканске шесторке, представници држава чланица ЕУ које су учеснице Иницијативе, као и представници Европске комисије, Европске службе за вањске послове (ЕЕАС) и РЦЦ...

09.03.2020.

Најава: Министар Дармановић на састанку министара вањских послова у оквиру Берлинског процеса у Скопљу

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић учествоваће на састанку министара вањских послова у оквиру Берлинског процеса, који се одржава 10. марта у Скопљу.

07.03.2020.

Реаговање МВП на изјаву портпаролке руског МИД-а

Закон о слободи вјероисповијести, дио је сваког унутрашњег правног поретка и ексклузивно право националног законодавства сваке независне и слободне државе. Иако у овој области не постоје тврди и јасно кодификовани међународни стандарди, Црна Гора је, без обавезе да то учини, и овај Закон припремала, усагласила и усвојила уз помоћ и консултације са Венецијанском комисијом, дакле уз сагласност најугледнијих европских и глобалних ауторитета када је ријеч о овим питањима...

04.03.2020.

Министар Дармановић у интервјуу агенцији Мина: Нови замах у политици проширења ЕУ

Министар Дармановић у интервјуу агенцији Мина: Нови замах у политици проширења ЕУ

Европска комисија води рачуна о конкурентности других сила у региону и политику проширења схвата не само као технички, него у великој мјери и као политички процес, а ова година могла би да значи нови замах у проширењу, сматра министар вањских послова Срђан Дармановић.

02.03.2020.

Црногорском држављанину у Јапану биће обезбијеђен повратак у Црну Гору

Министарство вањских послова обавјештава да је црногорски држављанин са брода „Диамонд Принцесс“ пребачен у четрнаестодневни карантин у „Натионал Таx Цолледге Wако Цампус“ у граду Вако, у Јапану...