Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ

Вијести

05.12.2016.

Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић примио амбасадора СР Њемачке у Црној Гори Ханса Гинтера Матерна

Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић примио амбасадора СР Њемачке у Црној Гори Ханса Гинтера Матерна Министар вањских послова Црне Горе проф.др Срђан Дармановић примио је данас амбасадора СР Њемачке у Црној Гори Ханса Гинтера Матерна. Министар Дармановић је пожелио амбасадору успјешну мисију и изразио спремност за наставак одличне сарадње Црне Горе и СР Њемачке. Поновио је захвалност Њемачкој за континуирану подршку интеграционом путу Црне Горе у НАТО и ЕУ и на финализацији ратификације Приступног протокола Црне Горе у НАТО. Поздравио је наставак политике врло ангажованог односа Њемачке на плану подршке свим државама региома и изразио очекивање да ће кроз Берлински процес и у периоду који је пред нама истим интезитетом бити заговорник европске перспективе земаља Западног Балкана.

02.12.2016.

Астан: Амбасадор Црне Горе Игор Јововић уручио акредитивна писма државном секретару Републике Казахстан

Амбасадор Црне Горе Игор Јововић уручио је акредитивна писма државном секретару Републике Казахстан Гуљшари Наушевној Абдикаликовој, чиме је ступио на дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора на нерезидентној основи у тој држави.

30.11.2016.

Варшава: Одржан састанак министара вањских послова земаља Централне и Југоисточне Европе у формату В4 плус Западни Балкан плус земље пријатељи

Варшава: Одржан састанак министара вањских послова земаља Централне и Југоисточне Европе у формату В4 плус Западни Балкан плус земље пријатељи

У Варшави је, у оквиру пољског предсједавања Вишеградском групом, одржан састанак министара вањских послова земаља Централне и Југоисточне Европе у формату В4 плус Западни Балкан плус земље пријатељи (Бугарска, Хрватска, Румунија, Словенија и Италија), којем је присуствовала и високи представник ЕУ за заједничку спољну и безбједносну политику Фредерика Могерини. На састанку је у име Црне Горе учествовала амбасадор Црне Горе у Пољској Љиљана Тошковић.

25.11.2016.

Загреб: Република Хрватска ратификовала Протокол о приступању наше земље НАТО-у

Хрватски Сабор усвојио је данас Одлуку о ратификацији Приступног Протокола Црне Горе НАТО-у. Република Хрватска је тиме постала четрнаеста земља чланица Алијансе која је ратификовала Протокол о приступању наше земље НАТО-у.

25.11.2016.

Завршена експертска мисија ЕУ за владавину права у Црној Гори

Завршена експертска мисија ЕУ за владавину права у Црној Гори

У Подгорици је данас одржан завршни састанак експертске мисије ЕК о капацитетима Заштитника људских права и слобода. Експертска мисија коју су предводили словеначки експерти боравила је у Црној Гори од 21. до 25. новембра у циљу процјене напретка у функционисању ове институције у посљедних годину дана, у складу с препорукама датим приликом одржавања прошлогодишње мисије која се односила на ову област.

24.11.2016.

У оквиру Првог позива ИПА Прекограничног програма БиХ - Црна Гора (2014-2020) продужен рок за достављање пројектних предлога

Делегација Европске уније у Босни и Херцеговини, као Уговорно тијело Програма, донијела је одлуку да рок за достављање пројектних сажетака (Цонцепт ноте) у оквиру Првог позива ИПА Прекограничног програма Босна и Херцеговина - Црна Гора (2014-2020) продужи до 9. децембра 2016. (до 16.00х).

22.11.2016.

У Бриселу је данас одржан састанак Пододбора о економским и финансијским питањима и статистици

У Бриселу је данас одржан састанак Пододбора о економским и финансијским питањима и статистици

У Бриселу је данас одржан састанак Пододбора о економским и финансијским питањима и статистици, који представља један од заједничких пододбора установљених Споразумом о стабилизацији и придруживању и одржава се у циљу редовног праћења и анализе спровођења Споразума.

22.11.2016.

Оглас за Ипа службеника Заједничког секретаријата у оквиру Јадранско-јонског транснационалног програма (АДРИОН)

Обавјештавамо све заинтересоване кандидате да је Управљачко тијело Јадранско-јонског транснационалног програма (АДРИОН) објавило оглас за Ипа службеника у оквиру Заједничког секретаријата са сједиштем у Болоњи

21.11.2016.

Пејовић у Тирани: Албанија може много да научи из црногорског примјера вођења преговора

Пејовић у Тирани: Албанија може много да научи из црногорског примјера вођења преговора

Државни секретар за европске интеграције и главни преговарач амбасадор Александар Андрија Пејовић боравио је 20 -21. новембра у Тирани...

21.11.2016.

Оглас за пројектног службеника у канцеларији Антене Програма Црна Гора-Косово 2014-2020

Министарство за администрацију и локалну самоуправу Републике Косово, у сарадњи с Министарством вањских послова и европских интеграција Црне Горе, у оквиру ИПА ИИ Програма прекограничне сарадње Црна Гора-Косово 2014-2020, објављује оглас за позицију пројектног службеника у канцеларији Антене (Заједнички технички секретаријат Програма).