Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ

Вијести

07.09.2016.

Стразбур: Пуна подршку институцијама Турске у успостављању стабилности и реда у држави

В.д. Генералног директора за мулитлатералне послове у Министарству вањских послова и европских интеграција Јелена Бурзан учествовала је данас у Стразбуру на састанку Комитета министара држава чланица Савјета Европе, на коме је, на тему недавног покушаја државног удара у Турској, говорио министар вањских послова Мевлут Чавушоглу.

06.09.2016.

Блед: Чланство у ЕУ гарант стабилности и напретка Западног Балкана

Блед: Чланство у ЕУ гарант стабилности и напретка Западног Балкана

Чланство у ЕУ, и поред актуелних изазова с којима се ЕУ суочава, остаје најбољи покретач реформи које воде одрживом напретку, те гарант стабилности Западног Балкана, поручили су учесници Панела „Западни Балкан: Да ли је ЕУ још увије фактор подстицаја?“, који је одржан 6. септембра у оквиру Бледског стратешког Форума.

06.09.2016.

Поништење конкурса за процјенитеље пројектних предлога у оквиру Првог позива Интеррег ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска-Босна и Херцеговина-Црна Гора 2014-2020

Обавјештавамо све заинтересоване кандидате да је Агенција за регионални развој Републике Хрватске, Управљачко тијело Интеррег ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска-Босна и Херцеговина-Црна Гора 2014-2020, поништила конкурс за процјенитеље пројектних предлога у оквиру Првог позива Интеррег ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска-Босна и Херцеговина-Црна Гора 2014-2020.

05.09.2016.

Најава: Амбасадор Пејовић учествује на Бледском стратешком форуму

Државни секретар за европске интеграције и главни преговарач амбасадор Александар Андрија Пејовић учествоваће 5. и 6. септембра 2016. у Словенији на Бледском стратешком форуму који се ове године одржава под слоганом „Осигурање будућности“.

04.09.2016.

Ватикан: Мајка Тереза проглашена светом

Данас је у Ватикану, у присуству бројних државних делегација на високом и највишем нивоу, представника вјерских заједница, као и преко 120 хиљада католичких вјерника из читавог свијета, на свечаној церемонији канонизације, папа Фрањо прогласио светом мајку Терезу од Калкуте.

03.09.2016.

Братислава: Сарадњом и координираним акцијама против тероризма и радикалног екстремизма

Братислава: Сарадњом и координираним акцијама против тероризма и радикалног екстремизма

У времену када се Европа и свијет суочавају с растућим тероризмом и радикалним екстремизмом, веома је важно одржати солидарност и, кроз координисане акције, удружити снаге у правцу повећања сигурности, те одржавања мира и стабилности на континенту, поручено је са Гимних састанка који је одржан 2. и 3. септембра у Братислави.

02.09.2016.

МВПЕИ: Црногорски држављани нијесу умијешани у покушај војног удара у Републици Турској

Министарство вањских послова и европских интеграција поводом тврдњи које су раније објавили поједини медији да су црногорски држављани умијешани у покушај војног удара у Републици Турској, жели да обавијести јавност да је у разговорима црногорског амбасадора у Анкари, Бранка Милића, са званичницима те земље, још једном потврђено да нема било каквих сазнања о евентуалној умијешаности и повезаности црногорских држављана или институција са покушајем државног удара у Републици Турској.

02.09.2016.

Потсдам: В.д. Државног секретара за политичка питања Министарства вањских послова и европских интеграција Црне Горе амбасадор Вера Јоличић-Кулиш учествовала на Неформалном састанку министара вањских послова ОЕБС-а

Потсдам:  В.д. Државног секретара за политичка питања Министарства вањских послова и европских интеграција Црне Горе амбасадор Вера Јоличић-Кулиш учествовала на Неформалном састанку министара вањских послова ОЕБС-а

В.д. Државног секретара за политичка питања Министарства вањских послова и европских интеграција Црне Горе, амбасадор Вера Јоличић-Кулиш учествовала је јуче на Неформалном састанку министара вањских послова ОЕБС-а у Потсдаму чији је домаћин, у својству предсједавајућег, био министар вањских послова СР Њемачке Франк Валтер Штајнмајер.

29.08.2016.

Јавни позив невладиним организацијама за предлагање члана Савјета за сарадњу са исељеницима

Министарство вањских послова и европских интеграција Црне Горе- Управа за дијаспору, позива све заинтересоване невладине организације (НВО) да се пријаве на Јавни позив за предлагање представника/це за члана/ицу Савјета за сарадњу са исељеницима.

25.08.2016.

Оглас за процјенитеље пројектних предлога у оквиру Првог позива Интеррег ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска-Босна и Херцеговина-Црна Гора 2014-2020

Обавјештавамо све заинтересоване кандидате да је 24. августа 2016. објављен оглас за процјенитеље пројектних предлога у оквиру Првог позива Интеррег ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска-Босна и Херцеговина-Црна Гора 2014-2020.