Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ

Вијести

15.02.2017.

НАЈАВА: Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић ће учествовати на конференцији “Будућност евроатланстке безбједности – нова улога Западног Балкана” у Минхену

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић ће учествовати у четвртак, 16. фебруара о.г, на конференцији “Будућност евроатлантске безбједности – нова улога Западног Балкана” у Минхену, на позив предсједавајућег Атлантске асоцијације и министра пољопривреде Њемачке Кристијана Шмита. Конференција се организује у сарадњи са Минхенском безбједносном конференцијом.

15.02.2017.

Рим: Министар Дармановић разговарао са италијанском министарком одбране Робертом Пиноти и потпредсједником Владе за европске послове Сандром Гоцијем

Рим: Министар Дармановић разговарао са италијанском министарком одбране Робертом Пиноти и потпредсједником Владе за европске послове Сандром Гоцијем

Током званичне посјете министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић имао је сусрете са италијанском министарком одбране Робертом Пиноти и потпредсједником Владе за европске послове Сандром Гоцијем. У разговору са министарком одбране Италије Робертом Пиноти министар Дармановић је истакао значај континуиране политичке и експертске подршке Италије евроатлантском путу Црне Горе, чија је круна недавна ратификција Протокола о приступању Црне Горе НАТО-у у италијанском Парламенту. Посебно је захвалио на помоћи у дијелу унапређења капацитета у сектору одбране, поред осталог, кроз могућност школовања и обуке црногорских кадета и официра на престижним италијанским академијама.

14.02.2017.

Дармановић- Алфано: Италија наставља да подржава интеграционе процесе Црне Горе

Дармановић- Алфано: Италија наставља да подржава интеграционе процесе Црне Горе

У оквиру званичне посјете Републици Италији, министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић, срео се данас са министром вањских послова Италије Анђелином Алфаном. Министар Дармановић је указао на значај ратификације Протокола о приступању Црне Горе НАТО-у у Парламенту Италије, уз оцјену да ће очекивано скоро чланство Црне Горе у Алијанси бити важан корак у правцу очувања стабилности региона Западног Балкана и заокруживања безбједносног оквира Јадрана...

12.02.2017.

НАЈАВА: Министар вањских послова Срђан Дармановић у првој званичној посјети Републици Италији

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић боравиће у првој званичној посјети Републици Италији, од 13.-15. фебруара 2017. Током посјете планирани су сусрети са министром вањских послова Републике Италије Анђелином Алфаном, потпредсједником Владе Републике Италије за европске послове Сандром Гоцијем, министарком одбране Републике Италије Робертом Пиноти и опуномоћеним министром Микелом Ђакомелијем, специјалним изаслаником Министарства вањских послова Републике Италије за Самит земаља Западног Балкана.

10.02.2017.

Министар Дармановић учествовао на састанку министара вањских послова нове иницијативе Јадранска трилатерала

Министар Дармановић учествовао на састанку министара вањских послова нове иницијативе Јадранска трилатерала

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић учествовао је данас у Сплиту, заједно са потпредсједником Владе и министром вањских и европских послова Републике Хрватске Давором Ивом Штиром и министром вањских послова Републике Албаније Дитмиром Бушатијем, на првом састанку Јадранске трилатерале, регионалне иницијативе три јадранске земље, садашње или будуће чланице НАТО-а.

10.02.2017.

Савезна Република Њемачка усвојила Закон о ратификацији протокола о приступању Црне Горе НАТО-у

Савезна Република Њемачка је, усвајањем Закона о ратификацији протокола о приступању Црне Горе НАТО-у на сједници Бундестага - Дома њемачких покрајина, данас окончала парламентарну процедуру. Акт је усвојен без дискусије и уз подршку већине гласова присутних заступника. Претходно је, 2. децембра, њемачки парламент Бундестаг, на препоруку Одбора за вањске послове, усвојио Нацрт закона о ратификацији Протокола о приступању Црне Горе НАТО-у.

09.02.2017.

НАЈАВА: Министар Дармановић на првом званичном састанку Јадранске трилатерале у Сплиту

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић учествоваће у петак, 10. фебруара на позив потпредсједника Владе и министра вањских и европских послова Републике Хрватске Давора Ива Стиера првом званичном састанку Јадранске трилатерале у Сплиту. Јадранска трилатерала је иницијатива Црне Горе, Албаније и Хрватске усмјерена на јачање сарадње три државе у областима интеграција, политичког дијалога и економске и безбједносне сарадње. У том контексту, на састанку у Сплиту ће бити ријечи о евро-атлантским и европским интеграционим процесима у региону, али и о конкретним начинима унапређења сарадње кроз економске, инфраструктурне и пројекте прекограничне сарадње.

09.02.2017.

Скопље: Наставак унапређења регионалне сарадње

Скопље: Наставак унапређења регионалне сарадње

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић учествовао је данас у Скопљу на састанку министара вањских послова Западно-балканске шесторке, на позив македонског шефа дипломатије Николе Попоског. Осим министара вањских послова Црне Горе, Македоније, Србије, Косова, Босне и Херцеговине, као и замјеника министра вањских послова Албаније, на састанку су учествовали европски комесар за сусједску политику и приступне преговоре Јоханес Хан, генерални секретар Савјета за регионалну сарадњу Горан Свилановић и државни подсекретар за вањске послове Италије Винћенцо Амендола.

09.02.2017.

Дармановић- Ајхорст: Црна Гора добар примјер за регион

Дармановић- Ајхорст: Црна Гора добар примјер за регион

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић примио је замјеницу извршног директора Европске службе за вањску политику и директора за Западну Европу, Западни Балкан и Турску Ангелину Ајхорст. Састанку је присуствовао и амбасадор ЕУ у Црној Гори, Аиво Орав. Главне теме разговора су биле актуелна политичка ситуација у Црној Гори и региону, као и процеси европских и евро-атлантских интеграција.

08.02.2017.

Министар вањских послова Срђан Дармановић примио новоименовану шефицу Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, амбасадорку Марис Давије

Министар вањских послова Срђан Дармановић примио новоименовану шефицу Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, амбасадорку Марис Давије

Министар вањских послова проф.др Срђан Дармановић примио је новоименовану шефицу Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, амбасадорку Марис Давије. Пожељевши успјех на новој функцији министру Дармановићу, амбасадорка Давије је оцијенила досадашњу сарадњу Мисије ОЕБС-а у Црној Гори и државних институција, првенствено Министарства вањских послова и Владе, веома успјешном. Амбасадорка Давије је увјерена да ће будућа сарадња бити додатно побољшана. Модел би се фокусирао на области које су од приоритета за Црну Гору, а у којима ОЕБС посједује одговарајући капацитет и експертизу, у складу са обавезама и принципима организације.