Manja slova Veća slova RSSMFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI

Vijesti

19.06.2017.

Beč: Predstavnici Stalne misije Crne Gore pri međunarodnim organizacijama u Beču učestvovali na paradi ponosa ''Mnogo boja – jedna zajednica’’

Beč: Predstavnici Stalne misije Crne Gore pri međunarodnim organizacijama u Beču učestvovali na paradi ponosa Predstavnici Stalne misije Crne Gore pri međunarodnim organizacijama u Beču učestvovali su na paradi ponosa ''Mnogo boja – jedna zajednica’’ u okviru diplomatskog kontigenta podrške pod sloganom ''Diplomate za jednakost'', s ciljem da i na ovaj način afirmišu svoje protivljenje svim oblicima diskriminacije.

16.06.2017.

Saopštenje povodom netačnih medijskih navoda o promjeni režima prelaska državne granice Crne Gore

Povodom pojedinih medijskih dezinformacija o navodnoj promjeni režima o prelasku državne granice Crne Gore od strane građana Republike Srbije informišemo javnost da državljani Republike Srbije, kao i do sada, na osnovu Člana 2. Uredbe o viznom režimu, („Službeni list CG“, br. 35/16) mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Crnoj Gori do 30 dana sa važećom ličnom kartom, odnosno drugom ispravom na osnovu koje se može utvrditi njihov identitet i državljanstvo.

14.06.2017.

Rim: Ambasadoru Veselinu Šukoviću uručen orden „Velikog krsta Reda pro Merito Melitensi“

Rim: Ambasadoru Veselinu Šukoviću uručen orden „Velikog krsta Reda pro Merito Melitensi“

U sjedištu Suverenog Viteškog Malteškog Reda, u Palati Mađistrale u Rimu, upriličena je svečana ceremonija dodjele ordena „Velikog krsta Reda pro Merito Melitensi“ ambasadoru Veselinu Šukoviću. Orden se dodjeljuje ambasadorima koji, na rezidentnoj osnovi, predstavljaju svoje zemlje u Malteškom Redu i to nakon proteka, najmanje, tri godine od predaje akreditiva Velikom meštru.

14.06.2017.

Izabrani dobitnici nagrada istaknutim iseljenicima i organizacijama iseljenika

Izabrani dobitnici nagrada istaknutim iseljenicima i organizacijama iseljenika

Na posljednjem sastanku Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika kojem su prisustvovali predsjednik Dragan Mitov Đurović, kao i članovi Selim Lika, v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova, Abedin Adžović, predsjednik Gradske opštine Tuzi, Zoran Srzentić, predsjednik Opštine Bar, Olivera Vukadinović, v.d. direktora TVCG i Vera Kirović, predsjednica NVO „Asocijacija za saradnju sa dijasporom“ izabrani su dobitnici značajnog priznanja koje Crna Gora prvi put dodjeljuje svojim iseljenicima odnosno organizacijama iseljenika.

13.06.2017.

Skoplje: Prijem povodom članstva Crne Gore u NATO

Skoplje: Prijem povodom članstva Crne Gore u NATO

NATO Kancelarija za vezu u Skoplju u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Skoplju organizovala je svečani prijem povodom članstva Crne Gore u NATO Savezu. Domaćini večeri bili su šef NATO Kancelarije Goražd Bartol i ambasador Mitrović.

13.06.2017.

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović boravio u zvaničnoj posjeti Republici Grčkoj

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović boravio u zvaničnoj posjeti Republici Grčkoj

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boravio je danas u zvaničnoj posjeti Republici Grčkoj. Tokom posjete Grčkoj, osim sa domaćinom, ministrom vanjskih poslova Republike Grčke Nikolaosom Kocijasom, ministar Darmanović imao je susret i sa predsjednikom Skupštine Nikolaosom Vucisom. Ministar Darmanović je iskoristio priliku da ponovi zahvalnost Grčkoj za pružanje konstantne i snažne podrške i pomoći Crnoj Gori u svim fazama evropske i evroatlantske integracije...

12.06.2017.

Najava: Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović u zvaničnoj posjeti Republici Grčkoj

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović boraviće 12-13. juna 2017. godine u zvaničnoj posjeti Republici Grčkoj, na poziv ministra vanjskih poslova Nikosa Kocijasa. Osim sa domaćinom, ministar Darmanović imaće susrete i sa drugim visokim zvaničnicima Republike Grčke.

09.06.2017.

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović razgovarao sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Alison Kemp

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović razgovarao sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Alison Kemp

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori Alison Kemp. Ministar Darmanović je poželio uspješan mandat ambasadorki Kemp i zahvalio na kontinuiranoj podršci Velike Britanije, te izrazio očekivanje da će odnosi dvije države nastaviti da se razvijaju kroz jačanje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

09.06.2017.

Održane konzularne konsultacije između Crne Gore i Italije

Održane konzularne konsultacije između Crne Gore i Italije

V.d. generalnog direktora za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore Selim Lika i generalni direktor za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije Luiđi Maria Vinjali predvodili su delegacije dvije države na konzularnim konsultacijama održanim u Rimu. Sagovornici su ocijenili da saradnja dvije države u oblasti konzularne tematike značajno doprinosi snaženju tradicionalno prijateljskih odnosa i izrazili spremnost za jačanje ugovorne baze i realizacije konkretnih projekata koji će imati za cilj unaprijeđenje života građana.

08.06.2017.

Kanada: V.d. državnog sekretara za politička pitanja ambasador Zoran Janković otvorio Konzulat Crne Gore u Torontu na čelu sa počasnim konzulom

Kanada: V.d. državnog sekretara za politička pitanja ambasador Zoran Janković otvorio  Konzulat Crne Gore u Torontu na čelu sa počasnim konzulom

V.d. državnog sekretara za politička pitanja Ministarstva vanjskih poslova, ambasador Zoran Janković svečano je otvorio Konzulat Crne Gore u Torontu na čelu sa počasnim konzulom.