Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ

Вијести

19.06.2017.

Беч: Представници Сталне мисије Црне Горе при међународним организацијама у Бечу учествовали на паради поноса ''Много боја – једна заједница’’

Беч: Представници Сталне мисије Црне Горе при међународним организацијама у Бечу учествовали на паради поноса Представници Сталне мисије Црне Горе при међународним организацијама у Бечу учествовали су на паради поноса ''Много боја – једна заједница’’ у оквиру дипломатског контигента подршке под слоганом ''Дипломате за једнакост'', с циљем да и на овај начин афирмишу своје противљење свим облицима дискриминације.

16.06.2017.

Саопштење поводом нетачних медијских навода о промјени режима преласка државне границе Црне Горе

Поводом појединих медијских дезинформација о наводној промјени режима о преласку државне границе Црне Горе од стране грађана Републике Србије информишемо јавност да држављани Републике Србије, као и до сада, на основу Члана 2. Уредбе о визном режиму, („Службени лист ЦГ“, бр. 35/16) могу улазити, прелазити преко територије и боравити у Црној Гори до 30 дана са важећом личном картом, односно другом исправом на основу које се може утврдити њихов идентитет и држављанство.

14.06.2017.

Рим: Амбасадору Веселину Шуковићу уручен орден „Великог крста Реда про Мерито Мелитенси“

Рим: Амбасадору Веселину Шуковићу уручен орден „Великог крста Реда про Мерито Мелитенси“

У сједишту Сувереног Витешког Малтешког Реда, у Палати Мађистрале у Риму, уприличена је свечана церемонија додјеле ордена „Великог крста Реда про Мерито Мелитенси“ амбасадору Веселину Шуковићу. Орден се додјељује амбасадорима који, на резидентној основи, представљају своје земље у Малтешком Реду и то након протека, најмање, три године од предаје акредитива Великом мештру.

14.06.2017.

Изабрани добитници награда истакнутим исељеницима и организацијама исељеника

Изабрани добитници награда истакнутим исељеницима и организацијама исељеника

На посљедњем састанку Комисије за спровођење поступка додјеле награда исељеницима и организацијама исељеника којем су присуствовали предсједник Драган Митов Ђуровић, као и чланови Селим Лика, в.д. генералног директора Генералног директората за конзуларне послове Министарства вањских послова, Абедин Аџовић, предсједник Градске општине Тузи, Зоран Срзентић, предсједник Општине Бар, Оливера Вукадиновић, в.д. директора ТВЦГ и Вера Кировић, предсједница НВО „Асоцијација за сарадњу са дијаспором“ изабрани су добитници значајног признања које Црна Гора први пут додјељује својим исељеницима односно организацијама исељеника.

13.06.2017.

Скопље: Пријем поводом чланства Црне Горе у НАТО

Скопље: Пријем поводом чланства Црне Горе у НАТО

НАТО Канцеларија за везу у Скопљу у сарадњи са Амбасадом Црне Горе у Скопљу организовала је свечани пријем поводом чланства Црне Горе у НАТО Савезу. Домаћини вечери били су шеф НАТО Канцеларије Горажд Бартол и амбасадор Митровић.

13.06.2017.

Министар вањских послова Срђан Дармановић боравио у званичној посјети Републици Грчкој

Министар вањских послова Срђан Дармановић боравио у званичној посјети Републици Грчкој

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић боравио је данас у званичној посјети Републици Грчкој. Током посјете Грчкој, осим са домаћином, министром вањских послова Републике Грчке Николаосом Коцијасом, министар Дармановић имао је сусрет и са предсједником Скупштине Николаосом Вуцисом. Министар Дармановић је искористио прилику да понови захвалност Грчкој за пружање константне и снажне подршке и помоћи Црној Гори у свим фазама европске и евроатлантске интеграције...

12.06.2017.

Најава: Министар вањских послова Срђан Дармановић у званичној посјети Републици Грчкој

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић боравиће 12-13. јуна 2017. године у званичној посјети Републици Грчкој, на позив министра вањских послова Никоса Коцијаса. Осим са домаћином, министар Дармановић имаће сусрете и са другим високим званичницима Републике Грчке.

09.06.2017.

Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић разговарао са амбасадорком Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске Алисон Кемп

Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић разговарао са амбасадорком Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске Алисон Кемп

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић примио је данас у наступну посјету амбасадорку Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у Црној Гори Алисон Кемп. Министар Дармановић је пожелио успјешан мандат амбасадорки Кемп и захвалио на континуираној подршци Велике Британије, те изразио очекивање да ће односи двије државе наставити да се развијају кроз јачање сарадње у свим областима од обостраног интереса.

09.06.2017.

Одржане конзуларне консултације између Црне Горе и Италије

Одржане конзуларне консултације између Црне Горе и Италије

В.д. генералног директора за конзуларне послове Министарства вањских послова Црне Горе Селим Лика и генерални директор за конзуларне послове Министарства вањских послова и међународне сарадње Италије Луиђи Мариа Вињали предводили су делегације двије државе на конзуларним консултацијама одржаним у Риму. Саговорници су оцијенили да сарадња двије државе у области конзуларне тематике значајно доприноси снажењу традиционално пријатељских односа и изразили спремност за јачање уговорне базе и реализације конкретних пројеката који ће имати за циљ унапријеђење живота грађана.

08.06.2017.

Канада: В.д. државног секретара за политичка питања амбасадор Зоран Јанковић отворио Конзулат Црне Горе у Торонту на челу са почасним конзулом

Канада: В.д. државног секретара за политичка питања амбасадор Зоран Јанковић отворио  Конзулат Црне Горе у Торонту на челу са почасним конзулом

В.д. државног секретара за политичка питања Министарства вањских послова, амбасадор Зоран Јанковић свечано је отворио Конзулат Црне Горе у Торонту на челу са почасним конзулом.