Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

Вијести

31.07.2020.

Амбасадорка Понорац предала акредитивна писма предсједнику Зеленском

Амбасадорка Понорац предала акредитивна писма предсједнику Зеленском Амбасадорка Драгица Понорац предала је данас акредитивна писма предсједнику Украјине Владмиру Зеленском, чиме је преузела дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора Црне Горе у тој држави.

30.07.2020.

Дармановић-Сијарто: Пуноправно чланство у ЕУ представља темељни циљ црногорске вањске политике

Црна Гора и Мађарска су пријатељске државе, савезници и блиски партнери који заједнички доприносе изградњи сигурније и просперитетније Европе, наглашено је током разговора министра вањских послова проф. др Срђана Дармановића и мађарског министра вањских послова и трговине Петера Сијарта.

29.07.2020.

Дармановић-Орав: Црна Гора посвећена интеграцији у заједницу најразвијенијих европских демократија

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић разговарао је данас са шефом делегације Европске уније амбасадором Аивом Оравом, поводом завршетка његове дипломатске мисије у Црној Гори. На састанку је наглашено да примарни циљ црногорске вањске политике остаје придруживање заједници најразвијенијих европских демократија, чему је Црна Гора у потпуности посвећена.

28.07.2020.

Црна Гора чврсто посвећена сарадњи у оквиру регионалних иницијатива СЕЕЦП и ЦЕИ

Црна Гора чврсто посвећена сарадњи у оквиру регионалних иницијатива СЕЕЦП и ЦЕИ

В.д. генералног директора за мултилатералну сарадњу у Министарству вањских послова, амбасадор Вељко Милоњић, учествовао је данас на виртуелном састанку политичких директора у оквиру Процеса сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП), којим тренутно предсједава Турска.

27.07.2020.

Дармановић-Кемп: Црна Гора и Уједињено Краљевство посвећени заједничкој трансатлантској будућности и јачању традиционалног пријатељства

Министар вањских послова, проф. др Срђан Дармановић разговарао је данас са Алисон Кемп, амбасадорком Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјевене Ирске, поводом окончања њене мисије у Црној Гори.

25.07.2020.

Реаговање Министарства вањских послова

Регионална јавност је још једном била у прилици да свједочи покушају министра спољних послова Србије да коментарише сваки потез и сваку изјаву званичника и институција у земљама региона, уколико се они не уклапају у његов политички и вриједносни свјетоназор.

17.07.2020.

Државни секретар Радуловић примио у опроштајну посјету амбасадорку Државе Израел у Црној Гори Алону Фишер Кам

Државни секретар, амбасадор Владимир Радуловић примио је данас у опроштајну посјету нерезидентну амбасадорку Државе Израел у Црној Гори, са сједиштем у Београду, Алону Фишер Кам, поводом окончања њене дипломатске мисије у Црној Гори.

17.07.2020.

Одговор на ЦОВИД-19 у фокусу сарадње Црне Горе и Уједињених нација

Одговор на ЦОВИД-19 у фокусу сарадње Црне Горе и Уједињених нација

Заједнички одговор на кризу изазвану пандемијом ЦОВИД-19 био је централна тема тринаестог састанка Надзорног комитета за праћење имплементације Интегрисаног програма сарадње Црне Горе и Уједињених нација, који је данас одржан у Подгорици. Састанком комитета који чине чланови Тима УН у земљи и представници осам министарстава Владе Црне Горе, копредсједавали су генерални директор за мултилатералне послове у Министарству вањских послова, Вељко Милоњић и резидентна координаторка Система УН у Црној Гори, Фиона Меклуни.

13.07.2020.

Бурџ Калифа и АДНОЦ кула у Уједињеним Арапским Емиратима у бојама црногорске заставе

Бурџ Калифа и АДНОЦ кула у Уједињеним Арапским Емиратима у бојама црногорске заставе

Поводом Дана државности Црне Горе – 13. јула, највиша зграда на свијету Бурџ Калифа у Дубаију, освијетљена је бојама црногорске заставе другу годину заредом. Поред небодера у Дубаију, ове године су и на АДНОЦ кули у Абу Дабију пројектоване боје црногорског државног симбола.

12.07.2020.

Реаговање поводом изјаве министра вањских послова Републике Србије Ивице Дачића

У сусрет државном празнику, данас су грађани Црне Горе примили несвакидашњу честитку од министра вањских послова Србије. Министар Дачић нам је, умјесто најбољих жеља, упутио рецепте за рушење актуелне власти, власти која чува евро-атлантску, про-западну и секуларну оријентацију Црне Горе