Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола

Вијести

04.04.2018.

Софија: Принцип регате једини исправан принцип вредновања напретка сваке државе према ЕУ

Софија: Принцип регате једини исправан принцип вредновања напретка сваке државе према ЕУ Предсједница Карајанчева је казала да је ова, као и недавна посјета предсједника Скупштине Ивана Брајовића потврда одличних односа двије државе и да ће се парламентарном сарадњом у наредном периоду пружити пуни допринос даљем развоју свеукупних односа. Оцијенила је да је једини исправан приступ вредновања напретка сваке државе према ЕУ принцип регате и истакла да ће Црна Гора имати пуну подршку Бугарске у достизању чланства у ЕУ...

03.04.2018.

Дармановић у Софији: Црна Гора примјер за цијели Западни Балкан

Дармановић у Софији: Црна Гора примјер за цијели Западни Балкан

Потпредсједница Захаријева је поздравила одличне резултате које је Црна Гора остварила у преговарачком процесу истакавши да Црне Гора представља успјешан примјер политике проширења. Поновила је да ће Бугарска, као и до сада, наставити снажно да подржава нашу државу према чланству у ЕУ и изразила очекивање да ће геополитичке прилике и шири европски контекст ићи на руку Црној Гори да, заслужено, постане прва наредна чланица Уније...

02.04.2018.

Саопштење: Члан црногорске дипломатске мисије проглашен за персону нон грата на територији Русије

Министарство вањских послова Црне Горе информише да је данас, 2. априла 2018. године, амбасадор Црне Горе у Москви Рамиз Башић позван у Министарство иностраних послова Руске Федерације гдје је обавијештен да је један члан црногорске дипломатске мисије проглашен за персону нон грата на територији Русије.

02.04.2018.

Најава: Министар Дармановић у званичној посјети Републици Бугарској

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић боравиће 3. и 4. априла 2018. у званичној посјети Републици Бугарској на позив потпредсједнице Владе и министарке вањских послова Екатарине Захаријеве.

01.04.2018.

Ступио на снагу Споразум између Владе Црне Горе и Владе Источне Републике Уругвај о укидању виза за носиоце обичних пасоша

Споразум између Владе Црне Горе и Владе Источне Републике Уругвај о укидању виза за носиоце обичних пасоша, на основу којег држављани Црне Горе могу улазити, прелазити преко територије и боравити у Уругвају до 90 дана са важећом путном исправом без визе, ступио је данас, 1. априла 2018. године, на снагу.

31.03.2018.

Ступио на снагу Протокол о измјенама и допунама Споразума између влада Црне Горе и Уједињених Арапских Емирата о укидању виза за носиоце дипломатских, службених и обичних пасоша

Протокол о измјенама и допунама Споразума између Владе Црне Горе и Владе Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) о укидању виза за носиоце дипломатских, службених и обичних пасоша, на основу којег држављани Црне Горе могу улазити, прелазити преко територије и боравити у УАЕ до 90 дана са важећом путном исправом без визе, ступио је данас, 31. марта 2018. године, на снагу.

30.03.2018.

Амбасадорка Ана Вукадиновић добитница признања „НАЈ МЕНАЏЕРКЕ у Црној Гори“ за 2017. годину

Амбасадорка Ана Вукадиновић добитница признања „НАЈ МЕНАЏЕРКЕ у Црној Гори“ за 2017. годину

Генерална директорка генералног директората за економску дипломатију и културну сарадњу у Министарству вањских послова, амбасадорка Ана Вукадиновић добитница је признања „НАЈ МЕНАЏЕРКЕ у Црној Гори“ за 2017. годину.

30.03.2018.

Министар Дармановић примио новоименованог изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Италије Луку Зелиолија

Министар Дармановић примио новоименованог изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Италије Луку Зелиолија

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић примио је данас у наступну посјету новоименованог изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Италије у Црној Гори Луку Зелиолија.

30.03.2018.

Секретаријат Савјета за људска права објавио позив за подношење кандидатура за позиције носилаца мандата специјалних извјестилаца

Секретаријат Савјета за људска права објавио је позив за подношење кандидатура за позиције носилаца мандата специјалних извјестилаца Савјета за људска права.

29.03.2018.

Министар Дармановић примио новоименованог амбасадора Републике Кубе Густава Триста дел Тодоа

Министар Дармановић примио новоименованог амбасадора Републике Кубе Густава Триста дел Тодоа

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић примио је данас у наступну посјету новоименованог изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Кубе у Црној Гори са сједиштем у Београду Густава Триста дел Тодоа.