Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ

Вијести

12.04.2018.

Шуковић- Чао: Традиционално добри односи Црне Горе и Народне Републике Кине

Шуковић- Чао: Традиционално добри односи Црне Горе и Народне Републике Кине Генерални секретар Министарства вањских послова амбасадор Веселин Шуковић у склопу радне посјете Народној Републици Кини, састао се са замјеником министра вањских послова НР Кине Ванг Чаом (Wанг Цхао).

11.04.2018.

Амбасадор Црне Горе у Републици Словенији проф. др Вујица Лазовић лауреат престижне награде

Амбасадор Црне Горе у Републици Словенији проф. др Вујица Лазовић лауреат престижне награде

Амбасадор Црне Горе у Републици Словенији проф. др Вујица Лазовић лауреат је престижне награде – Медаље части – коју му је свечано данас на 21. Еуроазијском економском самиту у Истанбулу уручио предсједник Владе Републике Турске Бинали Јилдирим (Бинали Yıлдıрıм).

11.04.2018.

Москва: Амбасадор Рамиз Башић предао акредитивна писма предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину

Москва: Амбасадор Рамиз Башић предао акредитивна писма предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину

Амбасадор Црне Горе у Руској Федерацији Рамиз Башић предао је данас акредитивна писма предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину, чиме је у пуном капацитету ступио на дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора на резидентној основи, са сједиштем у Москви. Церемонији је присуствовао министар вањских послова Руске Федерације Сергеј Лавров и помоћник предсједника Русије за спољну политику Јуриј Ушаков

11.04.2018.

Валета: Искуство Малте у процесу интеграције у ЕУ значајно за Црну Гору

Валета: Искуство Малте у процесу интеграције у ЕУ значајно за Црну Гору

Медитеранско насљеђе које у великој мјери дијелимо уз обострану жељу и интерес да се билатерална сарадња даље развија у оквирима интегрисане Европе наставиће да дефинишу пријатељске односе Црне Горе и Малте, оцијенио је данас у Валети министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић.

10.04.2018.

Најава: Министар Дармановић у званичној посјети Републици Малти

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић боравиће 11. априла у званичној посјети Републици Малти, на позив министра вањских послова и промоције трговине Кармела Абеле.

06.04.2018.

Кандидат за чланство у Комитету за права човјека (ЦЦПР)

У складу са позивом за пријављивање кандидата за чланство у Комитету за права човјека (ЦЦПР), објављеном на сајту Министарства вањских послова, 12. фебруара 2018. године, обавјештавамо да је донијета одлука да ће кандидат Црне Горе за чланство у Комитету за права човјека бити Милан Радовић, координатор програма за људска права у НВО „Грађанска алијанса“.

04.04.2018.

Софија: Принцип регате једини исправан принцип вредновања напретка сваке државе према ЕУ

Софија: Принцип регате једини исправан принцип вредновања напретка сваке државе према ЕУ

Предсједница Карајанчева је казала да је ова, као и недавна посјета предсједника Скупштине Ивана Брајовића потврда одличних односа двије државе и да ће се парламентарном сарадњом у наредном периоду пружити пуни допринос даљем развоју свеукупних односа. Оцијенила је да је једини исправан приступ вредновања напретка сваке државе према ЕУ принцип регате и истакла да ће Црна Гора имати пуну подршку Бугарске у достизању чланства у ЕУ...

03.04.2018.

Дармановић у Софији: Црна Гора примјер за цијели Западни Балкан

Дармановић у Софији: Црна Гора примјер за цијели Западни Балкан

Потпредсједница Захаријева је поздравила одличне резултате које је Црна Гора остварила у преговарачком процесу истакавши да Црне Гора представља успјешан примјер политике проширења. Поновила је да ће Бугарска, као и до сада, наставити снажно да подржава нашу државу према чланству у ЕУ и изразила очекивање да ће геополитичке прилике и шири европски контекст ићи на руку Црној Гори да, заслужено, постане прва наредна чланица Уније...

02.04.2018.

Саопштење: Члан црногорске дипломатске мисије проглашен за персону нон грата на територији Русије

Министарство вањских послова Црне Горе информише да је данас, 2. априла 2018. године, амбасадор Црне Горе у Москви Рамиз Башић позван у Министарство иностраних послова Руске Федерације гдје је обавијештен да је један члан црногорске дипломатске мисије проглашен за персону нон грата на територији Русије.

02.04.2018.

Најава: Министар Дармановић у званичној посјети Републици Бугарској

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић боравиће 3. и 4. априла 2018. у званичној посјети Републици Бугарској на позив потпредсједнице Владе и министарке вањских послова Екатарине Захаријеве.