Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

Вијести

05.08.2020.

Црна Гора ће у изборном процесу поштовати све препоруке уз подршку ЕОМ-а

Црна Гора ће у изборном процесу поштовати све препоруке уз подршку ЕОМ-а Влада Црне Горе је у потпуности посвећена правилном управљању изборним процесом и улаже значајне напоре да се избори одрже у демократској и праведној атмосфери, оцијењено је на данашњем састанку в.д. генералног директора за мултилатералне послове у Министарству вањских послова Вељка Милоњића и представника Главног тима Изборне посматрачке мисије ОДИХР-а (ЕОМ).

03.08.2020.

Реаговање Министарства вањских послова

Како се ближи дан избора у Црној Гори, тако се проширује и мијешање заинтересованих фактора у наш изборни процес. Овога пута се у тај посао јавно укључила и Руска православна црква, преко свога предсједника за спољне везе цркве, митрополита Илариона, наводећи да је црногорски амбасадор у Москви покушао да га "лично убиједи у ваљаност" нашег Закона о слободи вјероисповијести.

31.07.2020.

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић и шеф Бироа за европске послове Стејт Департмента САД-а амбасадор Филип Т. Рикер разговарали о црногорско-америчким билатералним односима

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић и шеф Бироа за европске послове Стејт Департмента САД амбасадор Филип Т. Рикер разговарали су о актуелној политичкој ситуацији у Црној Гори, утицају ЦОВИД-19 пандемије на предстојеће изборе, дијалогу између Владе Црне Горе и Српске православне цркве о Закону о слободи вјероисповијести, истрајним хибридним пријетњама и кампањи дезинформација усмјереној против Црне Горе од стране малигних спољашњих актера, као и о црногорском приступном путу ка Европској унији.

31.07.2020.

Амбасадорка Понорац предала акредитивна писма предсједнику Зеленском

Амбасадорка Понорац предала акредитивна писма предсједнику Зеленском

Амбасадорка Драгица Понорац предала је данас акредитивна писма предсједнику Украјине Владмиру Зеленском, чиме је преузела дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора Црне Горе у тој држави.

30.07.2020.

Дармановић-Сијарто: Пуноправно чланство у ЕУ представља темељни циљ црногорске вањске политике

Црна Гора и Мађарска су пријатељске државе, савезници и блиски партнери који заједнички доприносе изградњи сигурније и просперитетније Европе, наглашено је током разговора министра вањских послова проф. др Срђана Дармановића и мађарског министра вањских послова и трговине Петера Сијарта.

29.07.2020.

Дармановић-Орав: Црна Гора посвећена интеграцији у заједницу најразвијенијих европских демократија

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић разговарао је данас са шефом делегације Европске уније амбасадором Аивом Оравом, поводом завршетка његове дипломатске мисије у Црној Гори. На састанку је наглашено да примарни циљ црногорске вањске политике остаје придруживање заједници најразвијенијих европских демократија, чему је Црна Гора у потпуности посвећена.

28.07.2020.

Црна Гора чврсто посвећена сарадњи у оквиру регионалних иницијатива СЕЕЦП и ЦЕИ

Црна Гора чврсто посвећена сарадњи у оквиру регионалних иницијатива СЕЕЦП и ЦЕИ

В.д. генералног директора за мултилатералну сарадњу у Министарству вањских послова, амбасадор Вељко Милоњић, учествовао је данас на виртуелном састанку политичких директора у оквиру Процеса сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП), којим тренутно предсједава Турска.

27.07.2020.

Дармановић-Кемп: Црна Гора и Уједињено Краљевство посвећени заједничкој трансатлантској будућности и јачању традиционалног пријатељства

Министар вањских послова, проф. др Срђан Дармановић разговарао је данас са Алисон Кемп, амбасадорком Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјевене Ирске, поводом окончања њене мисије у Црној Гори.

25.07.2020.

Реаговање Министарства вањских послова

Регионална јавност је још једном била у прилици да свједочи покушају министра спољних послова Србије да коментарише сваки потез и сваку изјаву званичника и институција у земљама региона, уколико се они не уклапају у његов политички и вриједносни свјетоназор.

17.07.2020.

Државни секретар Радуловић примио у опроштајну посјету амбасадорку Државе Израел у Црној Гори Алону Фишер Кам

Државни секретар, амбасадор Владимир Радуловић примио је данас у опроштајну посјету нерезидентну амбасадорку Државе Израел у Црној Гори, са сједиштем у Београду, Алону Фишер Кам, поводом окончања њене дипломатске мисије у Црној Гори.