Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ

Вијести

09.05.2016.

Обиљежен Дан Европе у Жабљаку и Пљевљима

Обиљежен Дан Европе у Жабљаку и Пљевљима Државни секретар за европске интеграције и главни преговарач амбасадор Александар Андрија Пејовић је са сарадницима посјетио општине Жабљак и Пљевља, гдје је у сарадњи с локалним самоуправама и НВО Форс Монтенегро, Делегацијом ЕУ у Црној Гори и ЕУ инфо центром, низом пригодних културних и информативних садржаја обиљежен 9. мај, Дан Европе.

09.05.2016.

Најава: Други састанак Заједничког одбора између Црне Горе и Републике Македоније

У Бару ће се 10. и 11. маја 2016. одржати други састанак Заједничког одбора између влада Црне Горе и Републике Македоније који је успостављен у складу са обостраним обавезама из процеса приступања Европској унији.

09.05.2016.

Најава: Форум „Европска интеграција Црне Горе 2006-2016“

У склопу обиљежавања 9. маја Дана Европе, Министарство вањских послова и европских интеграција организује Форум „Европска интеграција Црне Горе 2006-2016“.

06.05.2016.

Саопштење: Одабрани најбољи ликовни и литерарни радови на конкурсу за ученике основних и средњих школа под називом „Десет европских корака 2006-2016“

Комисија за процјену и рангирање литерарних и ликовних радова на Конкурсу „Десет европских корака 2006 – 2016“ који је Министарство вањских послова и европских интеграција, у сарадњи с Министарством просвјете и Делегацијом Европске уније организовало за ученике основних и средњих школа одабрала је најбоље радове.

06.05.2016.

Најава: Обиљежавање Дана Европе у Жабљаку и Пљевљима

Поводом обиљежавања 9. маја Дана Европе, државни секретар за европске интеграције и главни преговарач амбасадор Александар Андрија Пејовић ће посјетити општине Жабљак и Пљевља, гдје ће заједно са сарадницима и партнерима из локалних самоуправа и НВО сектора, као и претходних година, низом пригодних културних и информативних садржаја обиљежити овај значајан европски датум.

05.05.2016.

Потписан споразум о сарадњи у области туризма између Црне Горе и Сан Марина

Потписан споразум о сарадњи у области туризма између Црне Горе и Сан Марина

Амбасадор Црне Горе у Италији и Сан Марину Антун Збутега и амбасадорка Републике Сан марино у Италији Даниела Ротондаро потписали су данас Споразум између Владе Црне Горе и Владе Републике Сан Мариноо сарадњи у области туризма, који представља први билатерални споразум између двије државе.

03.05.2016.

Амбасадор Бранко Милић предао акредитивна писма предсједнику Исламске Републике Иран

Амбасадор Бранко Милић предао акредитивна писма предсједнику Исламске Републике Иран

Изванредни и опуномоћени амбасадор Црне Горе у Исламској Републици Иран, на нерезидентној основи, са сједиштем у Анкари, Бранко Милић предао је акредитивна писма предсједнику те државе Хасану Роханију.

28.04.2016.

Нове визне наљепнице у складу са обавезама из преговарачког поглавља 24

У складу са обавезама из европске агенде у оквиру преговарачког поглавља 24 и Шенген препорукама које јасно дефинишу квалитет визних наљепница, набављено је 10.000 визних наљепница које су усклађене са Шенген препорукама и испуњавају критеријуме и високе стандарде заштитних елемената против кривотворења, након чега ће се кренути у имплементацију у свим дипломатско-конзуларним представништвима Црне Горе, као и фазу продукције Визног информативног система.

28.04.2016.

Амбасадор Милорад Шћепановић учествовао на 7. Глобалном форуму Алијансе цивилизација

Амбасадор Милорад Шћепановић учествовао на 7. Глобалном форуму Алијансе цивилизација

Генерални директор за мултилатералне послова амбасадор Милорад Шћепановић учествовао је на 7. Глобалном форуму Алијансе цивилизација, који је одржан у Бакуу, од 25-27. априла.

27.04.2016.

Ватикан: Принц Никола ИИ Петровић Његош састао се са папом Фрањом

Ватикан: Принц Никола ИИ Петровић Његош састао се са папом Фрањом

Принц Никола ИИ Петровић Његош боравио је данас у посјети Светој Столици и том приликом имао одвојене сусрете са папом Фрањом и кардиналом Пјетром Паролином, државним секретаром Свете Столице.