Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола

Вијести

12.10.2018.

Свако може и треба да буде бранилац људских права, без обзира на било какво лично својство

Свако може и треба да буде бранилац људских права, без обзира на било какво лично својство Ко су браниоци људских права, у каквом контексту живе и раде, са којим се изазовима суочавају биле су кључне теме панел дискусије на Правном факултету посвећене 20. годишњици усвајања Декларације о браниоцима људских права, којом се потврђује значај и легитимитет рада у области људских права и потврђује да је свако бранилац људских права својим дјеловањем, без обзира на пол, године, етничку припадност или друштвени статус.

12.10.2018.

ЈАВНИ ПОЗИВ за кандидовање представника дијаспоре - исељеника за чланове Савјета за сарадњу са дијаспором – исељеницима

На основу чл. 22, 23 и 56 Закона о сарадњи Црне Горе са дијаспором - исељеницима Министарство вањских послова - Управа за дијаспору, дана 12. 10. 2018. године, упућује јавни позив за кандидовање представника дијаспоре - исељеника за чланове Савјета за сарадњу са дијаспором – исељеницима.

11.10.2018.

Најава: Панел дискусија поводом 20 година од усвајања Декларације о браниоцима људским права

Министарство вањских послова, у сарадњи са Системом Уједињених нација у Црној Гори и Правним факултетом Универзитета Црне Горе у петак, 12. октобра са почетком у 10 часова организује панел дискусију, посвећену обиљежавању 20 година од усвајања Декларације о браниоцима људских права.

10.10.2018.

Дармановић-Дезир: Црна Гора посвећена даљем јачању независности и слободе медија

Дармановић-Дезир: Црна Гора посвећена даљем јачању независности и слободе медија

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић састао се синоћ у Тивту са представником ОЕБС-а за слободу медија Арлемом Дезиром, са којим је разговарао о питањима која се односе на унапрјеђење медијског законодавства, обезбјеђивање подршке одрживости медија и јачању професионалних стандарда.

09.10.2018.

САОПШТЕЊЕ : Одржана промоција књиге "Пословати с Црном Гором"

Данас је у организацији Конзулата Црне Горе на челу са почасним конзулом у Милану одржана промоција књиге “Пословати с Црном Гором” ауторке Доллy Предовиц, почасне конзулке Црне Горе у Италији.

09.10.2018.

Барселона: Црна Гора ће наставити да доприноси успјешном функционисању Уније за Медитеран

Барселона: Црна Гора ће наставити да доприноси успјешном функционисању Уније за Медитеран

Државни секретар Министарства вањских послова, амбасадор Зоран Јанковић, учествовао је на 3. Регионалном форуму Уније за Медитеран који је одржан у Барселони.

05.10.2018.

Дармановић - Кнајсл: Наставак снажног партнерства Црне Горе и Аустрије

Дармановић - Кнајсл: Наставак снажног партнерства Црне Горе и Аустрије

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић састао се данас са министарком за Европу, интеграције и вањске послове Републике Аустрије Карин Кнајсл, која борави у првој званичној посјети Црној Гори.

05.10.2018.

Најава: Конзуларни дани у Словенији, Аустрији, СР Њемачкој, Швајцарској, Луксембургу, Белгији и Холандији

Министарство вањских послова - Управа за дијаспору у сарадњи са Министарством унутрашњих послова током октобра организује конзуларне дане у више европских земаља.

05.10.2018.

Најава: Министарка за Европу, интеграције и вањске послова Републике Аустрије Карин Кнајсл у посјети Црној Гори

Предсједник Владе Душко Марковић и министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић примиће у петак, 5. октобра 2018. године, министарку за Европу, интеграције и вањске послова Републике Аустрије Карин Кнајсл која долази у званичну посјету Црној Гори.

04.10.2018.

Црна Гора поуздан партнер у спровођењу Стратегије Европске уније за Јадранско-јонски регион

Црна Гора поуздан партнер у спровођењу Стратегије Европске уније за Јадранско-јонски регион

У Подгорици је одржан осми састанак Управног одбора за Стратегију Европске уније за Јадранско-јонски регион (ЕУСАИР). Дводневни састанак организован је у оквиру црногорског предсједавања ЕУСАИР-ом, а предсједавале су му генерална директорица за ЕУ у Министарству вањских послова и ЕУСАИР национална кординаторка, Јелена Бурзан и замјеница главног преговарача и национална ИПА координаторка у Канцеларији за европске интеграције, Ивана Глишевић Ђуровић.