Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ

Вијести

31.01.2017.

Директор Управе за дијаспору Министарства вањских послова у радној посјети Републици Хрватској

Директор Управе за дијаспору Министарства вањских послова у радној посјети Републици Хрватској Директор Управе за дијаспору мр Предраг Митровић, у оквиру посјете Републици Хрватској, састао се са државним секретаром Средишњег државног уреда за Хрвате ван Републике Хрватске г. Звонком Миласем у циљу припреме ИИ сједнице међувладиног Мјешовитог одбора за спровођење Споразума између Црне Горе и Републике Хрватске о заштити права црногорске мањине у Републици Хрватској и хрватске мањине у Црној Гори (ММО), који је потписан 2009. године. Овим Споразумом се дефинише очување и снажење државног идентитета у обје земље, заштита права мањина у циљу јачања политичке и друштвене стабилности државе пријема, боља интеграција ради обогаћивања духовне и материјалне културе, као и јачање пријатељских односа и сарадње између поменутих земаља.

30.01.2017.

Министар вањских послова Срђан Дармановић примио Харија Ричарда Џејмса Кандоуа, амбасадора Индонезије у Црној Гори

Министар вањских послова Срђан Дармановић примио Харија Ричарда Џејмса Кандоуа, амбасадора Индонезије у Црној Гори

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић примио је данас Харија Ричарда Џејмса Кандоуа, амбасадора Индонезије у Црној Гори, са сједиштем у Београду. Министар Дармановић је изразио задовољство сусретом и истакао значај интензивирања политичког дијалога на свим нивоима, те снажења билатералних односа, посебно у области економије гдје постоје бројни потенцијали. Амбасадор Кандоу је захвалио на пријему и истакао да Индонезија жели да унапређује билатералну сарадњу са Црном Гором, првенствено на пољу туризма, економије и културе, које издваја као приоритетне области сарадње.

27.01.2017.

Будимпешта: Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић у званичној посјети Мадјарској

Будимпешта: Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић у званичној посјети Мадјарској

Током званичне посјете Мадјарској, министар вањских послова Црне Горе проф.др Срђан Дармановић састао се данас у Будимпешти са министром вањских послова и трговине Мађарске Петером Сијартом. Министар Сијарто је похвалио резултате Црне Горе на путу европских и евроатлантских интеграција, уз напомену да се подршка земљама Западног Балкана налази високо на листи приоритета мађарске вањске политике и посебно истакао добру сарадњу у међународним оквирима.

27.01.2017.

ЛИСТА КАНДИДАТА КОЈИ СУ ПРЕДЛОЖЕНИ ЗА ЧЛАНА/ЦУ РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ИЗРАДУ НАЦРТА ЗАКОНА О РАЗВОЈНОЈ САРАДЊИ И ХУМАНИТАРНОЈ ПОМОЋИ

На основу члана 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист Црне Горе”, број 7/12) и Јавног позива невладиним организацијама за предлагање представника/це за члана/цу Радне групе за израду Нацрта закона о развојној сарадњи и хуманитарној помоћи (објављеног 17. јануара 2017.

26.01.2017.

Најава: Министар вањских полова Срђан Дармановић боравиће у званичној посјети Мађарској

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић боравиће 27. јануара у званичној посјети Мађарској на позив министра вањских послова и трговине те земље Петера Сијарта.Поред разговора са министром Сијартом, биће уприличени и одвојени сусрети са министром одбране др Иштваном Шимичком и потпредсједником Националне скупштине Јаношем Латорцаијем.

26.01.2017.

Дармановић – Лајчак: Међусобне односе Словачке и Црне Горе карактерише конструктивно партнерство без отворених питања

Дармановић – Лајчак: Међусобне односе Словачке и Црне Горе карактерише конструктивно партнерство без отворених питања

Министар вањских послова проф.др Срђан Дармановић другог дана званичне посјете Републици Словачкој разговарао је са министром вањских и европских послова Мирославом Лајчаком. Министар Лајчак је изразио задовољство што је Црна Гора задржала позицију регионалног лидера у европским интеграцијама и што је, у периоду словачког предсједавања Унијом, настављен напредак Црне Горе у преговарачком процесу када су отворена два преговарачка поглавља. Такође, осврнуо се и на предстојеће пуноправно чланство Црне Горе у НАТО, након завршетка ратификације Протокола о приступању Црне Горе у националним парламентима земаља чланица, које ће како је оцијенио дати значајан допринос регионалној стабилности.

25.01.2017.

Братислава: Отворен конзулат Црне Горе у Словачкој

Братислава: Отворен конзулат Црне Горе у Словачкој

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић и министар вањских и европских послова Републике Словачке Мирослав Лајчак данас су отворили Конзулат Црне Горе у Братислави на челу са почасним конзулом. Министар Дармановић је изразио задовољство приликом да отвори прво представништво Црне Горе у Словачкој, што ће како је оцијенио дати значајан импулс снажењу привредних веза двије државе

25.01.2017.

Дармановић- Киска: Црна Гора и Словачка имају одличне и садржајне међудржавне односе

Дармановић- Киска: Црна Гора и Словачка имају одличне и садржајне међудржавне односе

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић првог дана званичне посјете Републици Словачкој разговарао је са Предсједником Републике Андрејем Киском. Црна Гора и Словачка имају одличне и садржајне међудржавне односе а учесталост политичких и радних контаката представља потврду изузетног међусобног партнерства, казао је предсједник Киска.Потврдио је да ће Словачка наставити са активностима на плану даљег снажења билатералних односа као и сагледавања перспективе унапређења сарадње у области економије.

24.01.2017.

НАЈАВА: Министар вањских послова Срђан Дармановић боравиће у званичној посјети Републици Словачкој

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић боравиће 25. и 26. јануара у званичној посјети Републици Словачкој на позив министра вањских послова и европских интеграција те земље Мирослава Лајчака.Поред разговора с министром Лајчаком као домаћином, министар Дармановић састаће се и са другим високим званичницима Словачке.

23.01.2017.

Дармановић- Наги: Изграђен веома добар темељ за унапрјеђење међудржавног партнерства

Дармановић- Наги: Изграђен веома добар темељ за унапрјеђење међудржавног партнерства

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић примио је амбасадора Румуније у Црној Гори Фердинанда Нагија.Министар Дармановић је изразио задовољство добрим и пријатељским односима двије државе, о чему говори и континуитет сусрета на високом и највишем нивоу. Захвалио је на помоћи коју Румунија пружа Црној Гори у контексту евроатланских интеграција, те подсјетио на чињеницу да је Сенат Румуније једногласно усвојио Одлуку о ратификацији Приступног Протокола Црне Горе НАТО-у. Исказао је очекивање да ће у предстојећем периоду економска сарадња двије државе бити додатно оснажена, посебно у сферама економије и туризма.