Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ

Вијести

22.12.2016.

Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић примио амбасадора Републике Албаније у Црној Гори Ернаља Фиља.

Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић примио амбасадора Републике Албаније у Црној Гори Ернаља Фиља. Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић примио је амбасадора Републике Албаније у Црној Гори Ернаља Фиља. Амбасадор Фиљо је честитао министру Дармановићу ступање на дужност и оцијенио да су пријатељски односи и сарадња двије државе примјер добросусједства у региону. Пренио је спремност Владе Републике Албаније да настави да ради на даљем поспјешивању свеукупних односа, с посебним акцентом на области у којима постоји потенцијал за даље унапређење сарадње.

21.12.2016.

Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић примио шефа канцеларије ЕБРД у Црној Гори Ђулија Морена

Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић примио шефа канцеларије ЕБРД у Црној Гори Ђулија Морена

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић примио је данас шефа канцеларије ЕБРД у Црној Гори Ђулија Морена. Министар Дармановић је изразио задовољство сарадњом са Европском банком за обнову и развој. Изразио је очекивање да ће ЕБРД наставити да игра значајну улогу у региону Западног Балкана, посебно у погледу реализације инфраструктурних пројеката од регионалног значаја, али и подршке јачању конкурентности предузећа, као генератора економског раста и запослености.

21.12.2016.

Лима: Отворен почасни конзулат Црне Горе надлежан за територију Републике Перу

Лима: Отворен почасни конзулат Црне Горе надлежан за територију Републике Перу

Почасни конзулат Црне Горе надлежан за територију Републике Перу отворен је у Лими. Свечаности је присуствовало око 60 потомака исељеника као и представници политичког, привредног и културног живота.

20.12.2016.

Министар вањских послова Срђан Дармановић примио замјеницу генералног директора Међународне организације за миграције Лауру Томпсон

Министар вањских послова Срђан Дармановић примио замјеницу генералног директора Међународне организације за миграције Лауру Томпсон

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић примио је данас замјеницу генералног директора Међународне организације за миграције (ИОМ) Лауру Томпсон. Министар Драмановић је истакао да миграције представљају феномен чији утицај и посљедице превазилазе националне оквире, па је самим тим и опредјељење Црне Горе да у овом сегменту буде кооперативни дио европске политике. Оцијенио је да одговоран приступ у суочавању са миграционим изазовима захтијева заједничке активности свих држава и ИОМ, ради ефикасног одговора на комплексан задатак очувања безбједности граница.

20.12.2016.

Министар вањских послова Срђан Дармановић упутио телеграм саучешћа њемачком колеги Франку Волтеру Штајнмајеру

Министар вањских послова Црне Горе проф.др Срђан Дармановић упутио је телеграм саучешћа њемачком колеги министру вањских послова Франку Волтеру Штајнмајеру.

20.12.2016.

Саопштење поводом напада у Берлину

У Берлину се синоћ, 19. децембра, око 20х, догодио напад, када је камион улетио у низ штандова на божићном вашару на Бреитсцхеидплатз-у, центру бившег Западног Берлина.

20.12.2016.

Парламент Белгије усвојио Одлуку о ратификацији Приступног Протокола Црне Горе НАТО-у

Парламент Белгије је на сједници, након обављених процедура, усвојио Одлуку о ратификацији Приступног Протокола Црне Горе НАТО-у.

20.12.2016.

Парламент Луксембурга ратификовао Протокол о приступању Црне Горе НАТО-у

Парламент Луксембурга ратификовао је Протокол о приступању Црне Горе НАТО-у...

20.12.2016.

Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић упутио телеграм саучешћа министру вањских послова Руске Федерације Сергеју Лаврову

Поводом убиства руског амбасадора у Анкари Андреја Карлова, министар вањских послова Црне Горе проф.др Срђан Дармановић упутио је телеграм саучешћа министру вањских послова Сергеју Лаврову, породици жртве и народу Руске Федерације.

16.12.2016.

Загреб: Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић учествовао на министарском састанку Америчко-јадранске повеље(А5)

Загреб: Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић учествовао на  министарском састанку Америчко-јадранске повеље(А5)

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић учествовао је на министарском састанку Америчко-јадранске повеље(А5) који је одржан у Загребу.