Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ

Вијести

28.07.2017.

Друга сједница Савјета за сарадњу са исељеницима

Друга сједница Савјета за сарадњу са исељеницима Друга сједница Савјета за сарадњу са исељеницима, у организацији Министарства вањских послова - Управе за дијаспору одржава се данас у Подгорици.

27.07.2017.

Министар вањских послова Срђан Дармановић примио у наступну посјету новоименовану амбасадорку Аустрије Ану Јанковић

Министар вањских послова Срђан Дармановић примио у наступну посјету новоименовану амбасадорку Аустрије Ану Јанковић

Министар вањских послова проф.др Срђан Дармановић примио је у наступну посјету новоименовану амбасадорку Републике Аустрије Ану Јанковић.Министар Дармановић је пожелио успјешно обављање дипломатске мисије амбасадорки Јанковић, указавши на традиционално добре односе Црне Горе и Аустрије. Захвалио је на континуираној подршци коју Аустрија пружа нашој земљи у области ЕУ интеграција, од самог почетка реформских и интеграционих процеса и указао на значај наставка ангажованог односа Аустрије на плану подршке свим државама региона на путу ка ЕУ, подсјетивиши да се регионална сарадња и добросусједски односи сврставају међу кључне стратешке приоритете вањске политике Црне Горе.

27.07.2017.

НАЈАВА: Друга сједница Савјета за сарадњу са исељеницима

Друга сједница Савјета за сарадњу са исељеницима, у организацији Министарства вањских послова - Управе за дијаспору биће одржана у петак, 28. јула 2017. године у 9:00 часова у конгресној сали старе зграде Владе Црне Горе (ул. Јована Томашевића бб).

27.07.2017.

Најава: Потписивање Меморандума о разумијевању између министарстава вањских послова Црне Горе и Краљевине Норвешке о билатералној сарадњи на пројектима

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић и нерезидентни амбасадор Краљевине Норвешке у Црној Гори Арне Бјорнстад потписаће у петак, 28. јула 2017. године, Меморандум о разумијевању између Министарства вањских послова Црне Горе и Министарства вањских послова Краљевине Норвешке о билатералној сарадњи на пројектима.

25.07.2017.

Министар вањских послова Срђан Дармановић боравио у званичној посјети Босни и Херцеговини

Министар вањских послова Срђан Дармановић боравио у званичној посјети Босни и Херцеговини

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић боравио је у званичној посјети Босни и Херцеговини (БиХ) 24-25. јула 2017. године, на позив министра вањских послова Босне и Херцеговине Игора Црнадака...

24.07.2017.

НАЈАВА: Министар вањских послова Срђан Дармановић у званичној посјети Босни и Херцеговини

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић боравиће у уторак, 25. јула, у званичној посјети Босни и Херцеговини. Осим с домаћином, министром вањских послова Игором Црнадаком, министар Дармановић ће имати одвојене сусрете и са највишим званичницима Босне и Херцеговине. Посјета министра Дармановића представља наставак политичког дијалога с Босном и Херцеговином и биће усмјерена на даље јачање билатералних односа имајући у виду тенденцију сарадње у свим областима, и на свим нивоима, као и чињеницу да заједнички регионални контекст и посвећеност стабилности у Региону Западног Балкана упућују на сталну сарадњу и комуникацију.

21.07.2017.

Саопштење Министарства вањских послова поводом земљотреса у Грчкој и Турској

Поводом земљотреса који је потресао дјелове Грчке и Турске, амбасаде Црне Горе у Анкари и Атини су у сталном контакту са надлежним органима. Према досадашњим расположивим информацијама, нема сазнања да је у земљотресу страдао или повријеђен неко од црногорских држављана.

21.07.2017.

Министарство вањских послова и Црногорска академија наука и умјетности потписали Споразум о сарадњи

Министарство вањских послова и Црногорска академија наука и умјетности потписали Споразум о сарадњи

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић и предсједник Црногорске академије наука и умејтност, академик Драган К. Вукчевић потписали су данас Споразум о сарадњи Министарства вањских послова Црне Горе и Црногорске академије наука и умјетности.Полазећи од заједничких интереса за унапређење и развој дипломатије Црне Горе, Споразумом су утврђени заједнички интерес за трајну сарадњу која ће се реализовати кроз различите активности као што су одржавање заједничких научних скупова, округлих столова и расправа, реализација и промоција заједничких лексикографских и других издања.

19.07.2017.

Најава: 11. Љетња школа језика и културе „Црна Гора моја постојбина“

Једанаеста Љетња школа језика и културе „Црна Гора моја постојбина“ намијењена дјеци исељеника поријеклом из Црне Горе, у организацији Министарства вањских послова - Управе за дијаспору и Завода за школство биће одржана у периоду од 20-30. јула на Ивановим коритима.

17.07.2017.

Министар Дармановић разговарао са министром вањских послова и међународне сарадње УАЕ, шеиком Абдулахом бин Заједом бин Султаном Ал Нахјаном

Министар Дармановић разговарао са министром вањских послова и међународне сарадње УАЕ, шеиком Абдулахом бин Заједом бин Султаном Ал Нахјаном

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић сусрео се данас са министром вањских послова и међународне сарадње Уједињених Арапских Емирата, шеиком Абдулахом бин Заједом бин Султаном Ал Нахјаном који борави у званичној посјети Црној Гори...