Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола

Вијести

10.04.2018.

Најава: Министар Дармановић у званичној посјети Републици Малти

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић боравиће 11. априла у званичној посјети Републици Малти, на позив министра вањских послова и промоције трговине Кармела Абеле.

06.04.2018.

Кандидат за чланство у Комитету за права човјека (ЦЦПР)

У складу са позивом за пријављивање кандидата за чланство у Комитету за права човјека (ЦЦПР), објављеном на сајту Министарства вањских послова, 12. фебруара 2018. године, обавјештавамо да је донијета одлука да ће кандидат Црне Горе за чланство у Комитету за права човјека бити Милан Радовић, координатор програма за људска права у НВО „Грађанска алијанса“.

04.04.2018.

Софија: Принцип регате једини исправан принцип вредновања напретка сваке државе према ЕУ

Софија: Принцип регате једини исправан принцип вредновања напретка сваке државе према ЕУ

Предсједница Карајанчева је казала да је ова, као и недавна посјета предсједника Скупштине Ивана Брајовића потврда одличних односа двије државе и да ће се парламентарном сарадњом у наредном периоду пружити пуни допринос даљем развоју свеукупних односа. Оцијенила је да је једини исправан приступ вредновања напретка сваке државе према ЕУ принцип регате и истакла да ће Црна Гора имати пуну подршку Бугарске у достизању чланства у ЕУ...

03.04.2018.

Дармановић у Софији: Црна Гора примјер за цијели Западни Балкан

Дармановић у Софији: Црна Гора примјер за цијели Западни Балкан

Потпредсједница Захаријева је поздравила одличне резултате које је Црна Гора остварила у преговарачком процесу истакавши да Црне Гора представља успјешан примјер политике проширења. Поновила је да ће Бугарска, као и до сада, наставити снажно да подржава нашу државу према чланству у ЕУ и изразила очекивање да ће геополитичке прилике и шири европски контекст ићи на руку Црној Гори да, заслужено, постане прва наредна чланица Уније...

02.04.2018.

Саопштење: Члан црногорске дипломатске мисије проглашен за персону нон грата на територији Русије

Министарство вањских послова Црне Горе информише да је данас, 2. априла 2018. године, амбасадор Црне Горе у Москви Рамиз Башић позван у Министарство иностраних послова Руске Федерације гдје је обавијештен да је један члан црногорске дипломатске мисије проглашен за персону нон грата на територији Русије.

02.04.2018.

Најава: Министар Дармановић у званичној посјети Републици Бугарској

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић боравиће 3. и 4. априла 2018. у званичној посјети Републици Бугарској на позив потпредсједнице Владе и министарке вањских послова Екатарине Захаријеве.

01.04.2018.

Ступио на снагу Споразум између Владе Црне Горе и Владе Источне Републике Уругвај о укидању виза за носиоце обичних пасоша

Споразум између Владе Црне Горе и Владе Источне Републике Уругвај о укидању виза за носиоце обичних пасоша, на основу којег држављани Црне Горе могу улазити, прелазити преко територије и боравити у Уругвају до 90 дана са важећом путном исправом без визе, ступио је данас, 1. априла 2018. године, на снагу.

31.03.2018.

Ступио на снагу Протокол о измјенама и допунама Споразума између влада Црне Горе и Уједињених Арапских Емирата о укидању виза за носиоце дипломатских, службених и обичних пасоша

Протокол о измјенама и допунама Споразума између Владе Црне Горе и Владе Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) о укидању виза за носиоце дипломатских, службених и обичних пасоша, на основу којег држављани Црне Горе могу улазити, прелазити преко територије и боравити у УАЕ до 90 дана са важећом путном исправом без визе, ступио је данас, 31. марта 2018. године, на снагу.

30.03.2018.

Амбасадорка Ана Вукадиновић добитница признања „НАЈ МЕНАЏЕРКЕ у Црној Гори“ за 2017. годину

Амбасадорка Ана Вукадиновић добитница признања „НАЈ МЕНАЏЕРКЕ у Црној Гори“ за 2017. годину

Генерална директорка генералног директората за економску дипломатију и културну сарадњу у Министарству вањских послова, амбасадорка Ана Вукадиновић добитница је признања „НАЈ МЕНАЏЕРКЕ у Црној Гори“ за 2017. годину.

30.03.2018.

Министар Дармановић примио новоименованог изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Италије Луку Зелиолија

Министар Дармановић примио новоименованог изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Италије Луку Зелиолија

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић примио је данас у наступну посјету новоименованог изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Италије у Црној Гори Луку Зелиолија.