Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ

Вијести

16.03.2018.

Најава: Комеморативна сједница поводом смрти амбасадорке Љиљане Тошковић

Министарство вањских послова обавјештава да ће комеморативна сједница поводом смрти амбасадорке Љиљане Тошковић бити одржана у понедјељак, 19.марта 2018. године у 10.00 часова у старој згради Владе, улица Јована Томашевића бб.

16.03.2018.

Сарајево: Министар Дармановић учествовао на састанку министара вањских послова Западно-балканске шесторке и Министарској конференцији Фонда за Западни Балкан

Сарајево: Министар Дармановић учествовао на састанку министара вањских послова Западно-балканске шесторке и Министарској конференцији Фонда за Западни Балкан

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић учествовао је данас на састанку министара вањских послова Западно-балканске шесторке (WБ6) одржаном у Сарајеву. Током састанка је било ријечи о оствареним резултатима земаља региона појединачно у процесу европске интеграције и реализацији закључака са самита лидера ЕУ и ЗБ из Трста а у контексту недавно усвојене стратегије Европске комисије за Западни Балкан и дефинисања приоритета за предстојећи Самит у Лондону... Видео

15.03.2018.

Најава: Министар Дармановић на састанку министара вањских послова Западно-балканске шесторке и Министарској конференцији Фонда за Западни Балкан

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић учествоваће у петак, 16. марта, на састанку министара вањских послова Западно-балканске шесторке (WБ6) и Министарској конференцији Фонда за Западни Балкан који се одржавају у Сарајеву.

15.03.2018.

Преминула амбасадорка Љиљана Тошковић

Преминула амбасадорка Љиљана Тошковић

Министарство вањских послова Црне Горе са дубоким жаљењем обавјештава да је амбасадорка Црне Горе у Републици Пољској Љиљана Тошковић преминула синоћ у Варшави, након кратке и тешке болести.

13.03.2018.

Министар Дармановић примио у опроштајну посјету амбасадора Републике Италије Винћенца Дел Монака

Министар Дармановић примио у опроштајну посјету амбасадора Републике Италије Винћенца Дел Монака

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Републике Италије Винћенца Дел Монака.

13.03.2018.

Јавни позив невладиним организацијама за предлагање представника/це за члана/ицу савјета за сарадњу са исељеницима

На основу члана 22 Закона о сарадњи Црне Горе са исељеницима (“Службени лист ЦГ” број: 47/15) и члана 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (“Службени лист ЦГ” број: 7/12), Министарство вањских послова - Управа за дијаспору упућује јавни позив невладиним организацијама за предлагање представника/це за члана/ицу савјета за сарадњу са исељеницима.

12.03.2018.

Објављен позив за достављање пројектних приједлога у оквиру Фонда Централно—европске иницијативе (ЦЕИ) за сарадњу

Секретаријат Централно-европске иницијативе у Трсту објавио је 8. марта позив за достављање пројектних приједлога у оквиру Фонда ЦЕИ за сарадњу.

09.03.2018.

Позив за номинације кандидата за чланство у Комитету за права дјетета (ЦРЦ)

Канцеларија Високог комесара за људска права доставила је позив Генералног секретара Уједињених нација за пријављивање кандидата за чланство у Комитету за права дјетета (ЦРЦ). Избори за девет нових чланова Комитета одржаће се током 17. засиједања страна уговорница Конвенције о правима дјетета, у Њујорку, 29. јуна 2018. године.

08.03.2018.

Објављен позив Краљевине Норвешке за пројекте развојне сарадње намијењене земљама Западног Балкана

Краљевина Норвешка објавила је данас позив за пројекте развојне сарадње за земље Западног Балкана, намијењен јавним институцијама и организацијама, невладиним и међународним организацијама.

07.03.2018.

Црна Гора и УНИДО усвојили Стратешки програмски оквир за Црну Гору

Црна Гора и УНИДО усвојили Стратешки програмски оквир за Црну Гору

Влада Црне Горе и Организација Уједињених нација за индустријски развој (УНИДО) организовали су данас скуп на високом нивоу поводом усвајања првог Стратешког програмског оквира (СПО) за инклузивни и одрживи индустријски развој Црне Горе за период 2017-2021.