Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Komitet nacionalnih koordinatora država CEI: Ojačati regionalnu saradnju u cilju ublažavanja posljedica Covid-19

Komitet nacionalnih koordinatora država CEI: Ojačati regionalnu saradnju u cilju ublažavanja posljedica Covid-19
Datum objave: 08.05.2020 15:54 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Drugi sastanak Komiteta nacionalnih koordinatora država članica Centralno-evropske inijative (CEI), koji predstavlja dio aktivnosti tokom predsjedavanja Crne Gore ovim značajnim regionalnim mehanizmom, održan je danas putem video konferencije u organizaciji crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova.

Sastankom je predsjedavao nacionalni koordinator za CEI, v.d. generalnog direktora za multilateralne poslove, ambasador Veljko Milonjić, a učestvovali su predstavnici 16 država članica CEI i Izvršnog sekretarijata CEI.

Pohvaljena je inicijativa Crne Gore da sa Sekretarijatom CEI i u saradnji sa Regionalnom kancelarijom Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu organizuje vanredni sastanak šefova vlada država članica CEI, 15. maja 2020. godine, čiji će domaćin biti premijer Duško Marković.

Sastanak je bio prilika da se još jednom, jednoglasno, podrži realizacija prioriteta predsjedavanja Crne Gore, sa ciljem obezbjeđivanja boljih pretpostavki za društveno-ekonomski razvoj regiona i njegovu povezanost, kao i otvaranje tema od značaja za nastavak evropskih integracija.

Učesnici su potvrdili značaj vanrednog poziva CEI za dostavljanje prijedloga projekata, kao i preduzetih aktivnosti u pravcu osnivanja Radne grupe CEI i SZO, čiji je cilj jačanje regionalne saradnje radi ublažavanja posljedica izazvanih pandemijom virusa Covid-19.


Ministarstvo vanjskih poslova