Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Реаговање МВП на изјаву портпаролке руског МИД-а

Датум објаве: 07.03.2020 11:00 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Закон о слободи вјероисповијести, дио је сваког унутрашњег правног поретка и ексклузивно право националног законодавства сваке независне и слободне државе. Иако у овој области не постоје тврди и јасно кодификовани међународни стандарди, Црна Гора је, без обавезе да то учини, и овај Закон припремала, усагласила и усвојила уз помоћ и консултације са Венецијанском комисијом, дакле уз сагласност најугледнијих европских и глобалних ауторитета када је ријеч о овим питањима.

Потпуно је стога необјашњиво и крајње неувјерљиво како би усвајање једног закона, идентичног или врло сличног са било којим законом овог типа у било којој секуларној демократској држави, уз то донесеног на поменути начин, у једној малој држави на Западном Балкану, могло имати "свјетски значај, одјек и утицај на глобално јединство православног свијета", како се то тврди у изјави портпаролке руског МИД-а. Још је мање јасно како је могуће да овакве и сличне изјаве, у периоду прије и након усвајања закона, нијесу мијешање у унутрашња питања Црне Горе.

Глава Црне Горе, како то сугерише гђа Захарова, заиста јесте, окренута за 180 степени, ка вриједностима европске и евроатлантске заједнице и то је, вјероватно, суштински разлог нашег, надамо се пролазног, неразумијевања.


Министарство вањских послова