Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Министар Дармановић и предсједница Одбора Кодели: Црна Гора снажно подржава отпочињање преговора Албаније са ЕУ

Министар Дармановић и предсједница Одбора Кодели: Црна Гора снажно подржава отпочињање преговора Албаније са ЕУ
Датум објаве: 25.02.2020 12:23 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова, проф. др Срђан Дармановић примио је данас делегацију Одбора за вањске послове Парламента Албаније, коју предводи предсједница Мими Кодели.

Министар Дармановић је пожелио добродошлицу парламентарној делегацији Албаније и поздравио веома пријатељске односе које баштине наше двије земље. Изразио је задовољство динамиком политичких контаката, као и свеобухватном међудржавном сарадњом, додатно ојачаном партнерством у НАТО и заједничким европским, али и регионалним циљевима. „Црна Гора конзистентно подржава Албанију у започињању приступних преговора са ЕУ“, рекао је шеф црногорске дипломатије.

Предсједница Кодели је изразила захвалност на подршци Црне Горе када је у питању почетак преговарачког процеса Албаније са Европском унијом. Осврнула се на веома добре односе и интензивну сарадњу Црне Горе и Албаније на свим пољима од заједничког интереса. Указала је на важност регионалне, сарадње на пољу европских интеграција, али и подршке у реформским процесима.

Саговорници су размијенили мишљења и о значају дијаспоре, актуелним унутрашњим кретањима у двије земље, као и о новопредстављеној методологији приступних преговора са ЕУ.


Министарство вањских послова