Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Darmanović i predsjednica Odbora Kodeli: Crna Gora snažno podržava otpočinjanje pregovora Albanije sa EU

Ministar Darmanović i predsjednica Odbora Kodeli: Crna Gora snažno podržava otpočinjanje pregovora Albanije sa EU
Datum objave: 25.02.2020 12:23 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova, prof. dr Srđan Darmanović primio je danas delegaciju Odbora za vanjske poslove Parlamenta Albanije, koju predvodi predsjednica Mimi Kodeli.

Ministar Darmanović je poželio dobrodošlicu parlamentarnoj delegaciji Albanije i pozdravio veoma prijateljske odnose koje baštine naše dvije zemlje. Izrazio je zadovoljstvo dinamikom političkih kontakata, kao i sveobuhvatnom međudržavnom saradnjom, dodatno ojačanom partnerstvom u NATO i zajedničkim evropskim, ali i regionalnim ciljevima. „Crna Gora konzistentno podržava Albaniju u započinjanju pristupnih pregovora sa EU“, rekao je šef crnogorske diplomatije.

Predsjednica Kodeli je izrazila zahvalnost na podršci Crne Gore kada je u pitanju početak pregovaračkog procesa Albanije sa Evropskom unijom. Osvrnula se na veoma dobre odnose i intenzivnu saradnju Crne Gore i Albanije na svim poljima od zajedničkog interesa. Ukazala je na važnost regionalne, saradnje na polju evropskih integracija, ali i podrške u reformskim procesima.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o značaju dijaspore, aktuelnim unutrašnjim kretanjima u dvije zemlje, kao i o novopredstavljenoj metodologiji pristupnih pregovora sa EU.


Ministarstvo vanjskih poslova