Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Радуловић-Хребичкова: Европска будућност кључна за очување стабилности региона

Радуловић-Хребичкова: Европска будућност кључна за очување стабилности региона
Датум објаве: 24.02.2020 12:30 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Државни секретар, амбасадор Владимир Радуловић примио је данас Јанину Хребичкову, специјалног изасланика министра вањских послова Републике Чешке за Западни Балкан.

Амбасадор Радуловић истакао традиционално пријатељске односе Црне Горе и Чешке, који ће бити додатно ојачани интензивирањем политичког дијалога. Захвалио је на континуираној подршци Републике Чешке евроатлантској и европској перспективи Црне Горе и изразио очекивање да ће процес преговора у наредном периоду добити на динамици, као и донијета одлука о отварању преговора са Сјеверном Македонијом и Албанијом.

Јанина Хребичкова, која се и у претходним дипломатским мисијама у државама Западног Балкана посвећено и конзистентно бавила кретањима у државама региона, истакла да ће Праг наставити да пружа активну подршку европској перспективи Црне Горе, билатерално и кроз формат Вишеградске групе. Похвалила остварени напредак Црне Горе, која предводи процес европске интеграције и препозната је као земља која је уложила велике напоре у спровођењу реформи.

Саговорници су размијенили мишљења о актуелним дешавањима у Црној Гори, европској перспективи Западног Балкана и очекивањима у контексту нове методологије процеса преговора констатујући да су европска будућност и чланство у ЕУ кључни за очување стабилности региона, као и за реформску трансформацију балканских друштава.


Министарство вањских послова