Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ambasadorka Vukadinović predala akreditive predsjedniku Kipra

Ambasadorka Vukadinović predala akreditive predsjedniku Kipra
Datum objave: 06.02.2020 14:14 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ambasadorka Crne Gore u Republici Grčkoj Ana Vukadinović predala je danas akreditivna pisma predsjedniku Kipra Nikosu Anastasiadesu, čime je stupila na dužnost ambasadora Crne Gore u Republici Kipar, na nerezidentnoj osnovi.

Ambasadorka Vukadinović je istakla da postoji prostor za unapređenje sveukupnih odnosa, naročito imajući u vidu sličnosti između Crne Gore i Kipra. Ukazala je na potrebu jačanja ekonomske, kao i saradnje u oblasti turizma, posebno se osvrnuvši na turističke potencijale Crne Gore.

Zahvalila je na podršci koju Kipar pruža evropskoj perspektivi Crne Gore i izrazila uvjerenje da će vidan napredak naše države u ispunjavanju obaveza na putu evropske integracije otvoriti nove mogućnosti za jačanje saradnje.

Predsjednik Anastasiades je istakao da Kipar baštini tradiciju zemlje koja nastoji da razvija sadržajne odnose sa malim državama. Ocijenio je da tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i Kipra i evropske vrijednosti koje dijele dvije zemlje predstavljaju čvrst temelj za jačanje saradnje i realizaciju konkretnih projekata od obostranog interesa u vremenu koje je pred nama.

Ministarstvo vanjskih poslova