Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Министар Дармановић примио у наступне посјете новоименоване амбасадоре НДР Лаос и Републике Гане

Министар Дармановић примио у наступне посјете новоименоване амбасадоре НДР Лаос и Републике Гане
Датум објаве: 28.01.2020 16:23 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


МВПМинистар вањских послова проф. др Срђан Дармановић примио је данас у наступне посјете новоименоване, опуномоћене и изванредне амбасадоре Народне Демократске Републике Лаос Ситхонга Читнхотхинха и Републике Гане Еудори Хилди Куартеј Корантенгу.

Министар Дармановић је пожелио амбасадору Лаоса успјешно ступање на дужност, наводећи да је успостављање ближе сарадње са државама азијског континента један од важних аспеката црногорске вањске политике.

На тој линији, саговорници су указали на потребу интензивирања политичких контаката, како кроз сусрете на међународним конференцијама, тако и кроз организацију посјета највиших званичника.

Амбасадор Читнхотхинха је казао да ће у фокусу његовог мандата бити јачање сарадње, посебно у области туризма и пољопривреде, истичући да инвеститорима из обје државе треба представити потенцијале за улагање.

Пожеливши успјешну дипломатску мисију новоакредитованој амбасадорки Републике Гане, министар Дармановић је указао на могућности за унапређење сарадње двије традиционално пријатељске државе.

Он је истакао спремност да Црна Гора, у периоду који слиједи, отвори дипломатско-конзуларно представништво на афричком континенту, у циљу заступања наших интереса и интереса наших држављана у том дијелу свијета.

Амбасадорка Гане је изразила увјерење да ће током њене дипломатске мисије бити интензивирани односи између двије пријатељске државе на свим нивоима, са фокусом на нове иницијативе од обостраног интереса. Посебно је истакла значај јачања економских и дипломатских веза, као и конзуларне сарадње.

Обострано је указано на могућности снажења политичких контаката на високом и највишем нивоу, те истакнут значај одржавања редовних политичких консултација два министарства вањских послова, што се у пракси показује као одличан механизам за дијалог и сарадњу.

Министарство вањских послова