Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Министар Дармановић и Штехеле: Унаприједити односе Црне Горе и њемачке савезне покрајине Баден-Виртемберг

Министар Дармановић и Штехеле: Унаприједити односе Црне Горе и њемачке савезне покрајине Баден-Виртемберг
Датум објаве: 23.01.2020 15:14 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић разговарао је данас са Вилијем Штехелеом, чланом регионалног Парламента њемачке савезне покрајине Баден-Виртемберг.

Министар Дармановић је казао да СР Њемачка и Црна Гора имају одличне односе, оснажене савезништвом у НАТО, њемачком подршком у процесу европске интеграције, као и заједничким ставовима по питању вањске политике.

Шеф црногорске дипломатије је нагласио значај покрајина у СР Њемачкој, при чему је подсјетио да су Црна Гора и Баден-Виртемберг потписале споразум о економској сарадњи.

- Унапређивање наших политичких и привредних веза како на савезном, тако и на нивоу покрајина за Црну Гору је од изузетне важности – истакао је министар Дармановић.

Штехеле је оцијенио да је Црна Гора на добром путу, посебно у контексту приступања Европској унији. Такође, истакао је да треба предузети конкретне кораке у правцу реализације пројеката који су предвиђени потписаним Споразумом.

Током разговора било је ријечи о преговарачком процесу са ЕУ и владавини права, те на тој линији истакнута снажна подршка СР Њемачке у овој области. Штехеле је упутио позив министру Дармановићу да посјети савезну покрајину Баден-Виртемберг, што је шеф црногорске дипломатије са задовољством прихватио.