Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Darmanović i Štehele: Unaprijediti odnose Crne Gore i njemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg

Ministar Darmanović i Štehele: Unaprijediti odnose Crne Gore i njemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg
Datum objave: 23.01.2020 15:14 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović razgovarao je danas sa Vilijem Šteheleom, članom regionalnog Parlamenta njemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg.

Ministar Darmanović je kazao da SR Njemačka i Crna Gora imaju odlične odnose, osnažene savezništvom u NATO, njemačkom podrškom u procesu evropske integracije, kao i zajedničkim stavovima po pitanju vanjske politike.

Šef crnogorske diplomatije je naglasio značaj pokrajina u SR Njemačkoj, pri čemu je podsjetio da su Crna Gora i Baden-Virtemberg potpisale sporazum o ekonomskoj saradnji.

- Unapređivanje naših političkih i privrednih veza kako na saveznom, tako i na nivou pokrajina za Crnu Goru je od izuzetne važnosti – istakao je ministar Darmanović.

Štehele je ocijenio da je Crna Gora na dobrom putu, posebno u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji. Takođe, istakao je da treba preduzeti konkretne korake u pravcu realizacije projekata koji su predviđeni potpisanim Sporazumom.

Tokom razgovora bilo je riječi o pregovaračkom procesu sa EU i vladavini prava, te na toj liniji istaknuta snažna podrška SR Njemačke u ovoj oblasti. Štehele je uputio poziv ministru Darmanoviću da posjeti saveznu pokrajinu Baden-Virtemberg, što je šef crnogorske diplomatije sa zadovoljstvom prihvatio.