Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Министар Дармановић примио у наступну посјету амбасадора Летоније Вилмарса Хенинша

Министар Дармановић примио у наступну посјету амбасадора Летоније Вилмарса Хенинша
Датум објаве: 22.01.2020 14:24 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић примио је данас у наступну посјету амбасадора Летоније Вилмарса Хенинша.

Саговорници су констатовали да Црна Гора и Летонија имају пријатељске и садржајне односе, који су додатно оснажени политичким контактима највиших званичника. На тој линији, изражено је задовољство поводом предстојеће посјете министра Дармановића Летонији.

Шеф црногорске дипломатије је истакао да је Летонија наш савезник у оквиру НАТО, додајући да између двије државе постоји разумијевање о питањима од обостраног интереса.

У том контексту, амбасадор Хенинша је похвалио допринос Црне Горе НАТО мисији у Летонији, оцјенивши да на тај начин показујемо солидарност, размјењујемо искуства и јачамо вјештине и способности црногорских војника.

На састанку је било ријечи и о будућности процеса преговора са ЕУ, уз оцјену да се очекују позитивни помаци у политици проширења Уније. С тим у вези, заједнички је констатовано да ће динамици процеса допринијети хрватско предсједавања Савјетом ЕУ. Саговорници су размијенили мишљења и о актуелној ситуацији на унутрашњем, регионалном и вањскополитичком плану.

Министарство вањских послова