Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Darmanović primio u nastupnu posjetu ambasadora Letonije Vilmarsa Heninša

Ministar Darmanović primio u nastupnu posjetu ambasadora Letonije Vilmarsa Heninša
Datum objave: 22.01.2020 14:24 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Letonije Vilmarsa Heninša.

Sagovornici su konstatovali da Crna Gora i Letonija imaju prijateljske i sadržajne odnose, koji su dodatno osnaženi političkim kontaktima najviših zvaničnika. Na toj liniji, izraženo je zadovoljstvo povodom predstojeće posjete ministra Darmanovića Letoniji.

Šef crnogorske diplomatije je istakao da je Letonija naš saveznik u okviru NATO, dodajući da između dvije države postoji razumijevanje o pitanjima od obostranog interesa.

U tom kontekstu, ambasador Heninša je pohvalio doprinos Crne Gore NATO misiji u Letoniji, ocjenivši da na taj način pokazujemo solidarnost, razmjenjujemo iskustva i jačamo vještine i sposobnosti crnogorskih vojnika.

Na sastanku je bilo riječi i o budućnosti procesa pregovora sa EU, uz ocjenu da se očekuju pozitivni pomaci u politici proširenja Unije. S tim u vezi, zajednički je konstatovano da će dinamici procesa doprinijeti hrvatsko predsjedavanja Savjetom EU. Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj situaciji na unutrašnjem, regionalnom i vanjskopolitičkom planu.

Ministarstvo vanjskih poslova