Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ambasador Ivanišević predao akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka

Ambasador Ivanišević predao akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka
Datum objave: 21.01.2020 17:46 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ambasador Ivan Ivanišević predao je danas akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka, čime je stupio na dužnost nerezidentnog ambasadora u Knjaževini Monako.

U dužem i otvorenom razgovoru sa princom Albertom konstatovan je dinamičan i kontinuiran razvoj bilateralnih odnosa između Knjaževine Monako i Crne Gore, koji je potvrđen i u brojnim multilateralnim organizacijama, ali i kroz redovnu razmjenu posjeta na najvišem nivou.

Ambasador Ivanišević je zahvalio na stalnoj podršci koju Knjaževina pruža Crnoj Gori, posebno izdvajajući projekte u oblasti održivog razvoja finansirane od strane prinčeve fondacije. Informisao je o napretku ostvarenom u kontekstu EU integracija, uz prezentaciju potencijala za saradnju na bilateralnom planu.

Istaknuta je važnost saradnje malih država, uz podsjećanje na Igre malih zemalja koje su održane tokom ljeta 2019. godine u Budvi, te naglašeno da će odnosi u ovom okviru biti dalje pospješeni i kroz Konferenciju predsjednika parlamenata malih država koja će biti organizovana u maju 2020. godine u Crnoj Gori.

U svjetlu bogate saradnje koju ostvaruju dvije države, princ Albert II je uputio poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da posjeti Knjaževinu Monako.