Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

U Konzulatu Crne Gore u Frankfurtu organizovan sastanak sa udruženjima iseljenika i dijaspore: Promovisati državu i upoznati mlađe generacije sa kulturnim nasljeđem

Datum objave: 19.01.2020 17:10 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ambasador Crne Gore u SR Njemačkoj Vera Kuliš i generalni konzul Crne Gore u Frankfurtu Ivana Đukanović organizovale su radne susrete sa udruženjima crnogorskih iseljenika i dijaspore. Na sastancima u Generalnom konzulatu Crne Gore u Frankfurtu učestvovali su predsjednici i predstavnici udruženja: Montenegro-Hessen e.V., Klub Sloga, Balkan 93, Plavsko-Gusinjski Merhamet i FC „Montenegro“ E.V. Wuppertal.

Tom prilikom, istaknuto je da je saradnja sa dijasporom bila i ostala jedan od prioriteta Vlade Crne Gore, sastavni dio njene unutrašnje i vanjske politike. Na toj liniji, prenijeta je zahvalnost dijaspori za njen doprinos ciljevima savremene Crne Gore. Takođe, ponovljena je spremnost za nastavak i unapređenje saradnje između udruženja iseljenika i dijspore u Njemačkoj, a u cilju promocije naše države, njene kulture, tradicije i jezika, državnog i građanskog identiteta.

Predstavnici udruženja su, u otvorenom i srdačnom razgovoru, istakli da je osim promocije Crne Gore u SR Njemačkoj, potrebno prenošenje i bolje upoznavanje mlađih generacija crnogorskih iseljenika sa našim jezikom, kulturnim nasljeđem i tradicijom.

Ministarstvo vanjskih poslova