Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Министар Дармановић примио у наступну посјету амбасадора Краљевине Холандије Бешора Плага

Министар Дармановић примио у наступну посјету амбасадора Краљевине Холандије Бешора Плага
Датум објаве: 16.01.2020 13:29 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић примио је данас у наступну посјету амбасадора Краљевине Холандије у Црној Гори Жила Арноа Бешора Плага.

Министар Дармановић је пожелио успјешан мандат амбасадору Плагу и изразио увјерење да ће његово именовање допринијети интензивирању политичког дијалога и свеукупне сарадње са Краљевином Холандијом. Томе ће, како је истакао шеф црногорске дипломатије, додатан подстрек пружити и планирано отварање Амбасаде Црне Горе у Хагу.

Амбасадор Плага је захвалио на срдачној добродошлици, наводећи да ће у фокусу његовог мандата бити јачање сарадње двије државе у областима од обостраног интереса.

Током састанка, било је ријечи о актуелним дешавањима у ЕУ, те на тој линији наглашен значај вредновања земаља кандидата према индивидуалним заслугама. Амбасадор Холандије је казао да је Црна Гора и географски дио Европе, те да се преговарачки процес наставља. У том контексту, похваљена је експертска помоћ Холандије у реформским активностима Црне Горе. На састанку су размијењена мишљења и о актуелним збивањима на унутрашњем и регионалном плану.

Министарство вањских послова

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://www.флицкр.цом/пхотос/владацг/албумс/72157712693269511