Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Darmanović primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije Bešora Plaga

Ministar Darmanović primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije Bešora Plaga
Datum objave: 16.01.2020 13:29 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije u Crnoj Gori Žila Arnoa Bešora Plaga.

Ministar Darmanović je poželio uspješan mandat ambasadoru Plagu i izrazio uvjerenje da će njegovo imenovanje doprinijeti intenziviranju političkog dijaloga i sveukupne saradnje sa Kraljevinom Holandijom. Tome će, kako je istakao šef crnogorske diplomatije, dodatan podstrek pružiti i planirano otvaranje Ambasade Crne Gore u Hagu.

Ambasador Plaga je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici, navodeći da će u fokusu njegovog mandata biti jačanje saradnje dvije države u oblastima od obostranog interesa.

Tokom sastanka, bilo je riječi o aktuelnim dešavanjima u EU, te na toj liniji naglašen značaj vrednovanja zemalja kandidata prema individualnim zaslugama. Ambasador Holandije je kazao da je Crna Gora i geografski dio Evrope, te da se pregovarački proces nastavlja. U tom kontekstu, pohvaljena je ekspertska pomoć Holandije u reformskim aktivnostima Crne Gore. Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o aktuelnim zbivanjima na unutrašnjem i regionalnom planu.

Ministarstvo vanjskih poslova

FOTO I VIDEO: https://www.flickr.com/photos/vladacg/albums/72157712693269511