Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Министар Дармановић примио у опроштајну посјету амбасадора Словачке Републике Романа Хлобена

Министар Дармановић примио у опроштајну посјету амбасадора Словачке Републике Романа Хлобена
Датум објаве: 15.01.2020 13:43 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Словачке Републике Романа Хлобена.

У срдачном разговору изражено је обострано задовољство свеукупним односима и сарадњом Црне Горе и Словачке Републике, која је додатно оснажена током мандата амбасадора Хлобена.

Министар Дармановић је захвалио на изузетном личном доприносу амбасадора учвршћивању пријатељских и партнерских односа између Црне Горе и Словачке, као и на успјешној сарадњи, која је у протеклом периоду оцијењена као изразито садржајна. „У Словачкој видимо најближе партнере“, истакао је министар, посебно нагласивши значај улоге званичне Братиславе у историјским моментима за Црну Гору.

Амбасадор Хлобен је пренио задовољство боравком у Црној Гори, истичући важност даљег развијања добрих међудржаваних веза, као потврде снажног партнерства и обостраног опредјељења за јачање свеукупних односа. „Црна Гора је успјешна у спровођењу својих политика“, истакао је амбасадор Хлобен, „како на унутрашњем, тако и на вањско-политичком плану“.

Саговорници су посебан акценат ставили на валоризацију потенцијала на пољу економске сарадње, којом приликом је амбасадор Хлобен пренио личну захвалност министру Дармановићу за одржавање прве мјешовите комисије за економску сарадњу између Црне Горе и Словачке, констатујући да постоје бројне могућности за њен додатан подстицај, нарочито у домену инвестиција.

Министарство вањских послова