Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Darmanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Slovačke Republike Romana Hlobena

Ministar Darmanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Slovačke Republike Romana Hlobena
Datum objave: 15.01.2020 13:43 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Slovačke Republike Romana Hlobena.

U srdačnom razgovoru izraženo je obostrano zadovoljstvo sveukupnim odnosima i saradnjom Crne Gore i Slovačke Republike, koja je dodatno osnažena tokom mandata ambasadora Hlobena.

Ministar Darmanović je zahvalio na izuzetnom ličnom doprinosu ambasadora učvršćivanju prijateljskih i partnerskih odnosa između Crne Gore i Slovačke, kao i na uspješnoj saradnji, koja je u proteklom periodu ocijenjena kao izrazito sadržajna. „U Slovačkoj vidimo najbliže partnere“, istakao je ministar, posebno naglasivši značaj uloge zvanične Bratislave u istorijskim momentima za Crnu Goru.

Ambasador Hloben je prenio zadovoljstvo boravkom u Crnoj Gori, ističući važnost daljeg razvijanja dobrih međudržavanih veza, kao potvrde snažnog partnerstva i obostranog opredjeljenja za jačanje sveukupnih odnosa. „Crna Gora je uspješna u sprovođenju svojih politika“, istakao je ambasador Hloben, „kako na unutrašnjem, tako i na vanjsko-političkom planu“.

Sagovornici su poseban akcenat stavili na valorizaciju potencijala na polju ekonomske saradnje, kojom prilikom je ambasador Hloben prenio ličnu zahvalnost ministru Darmanoviću za održavanje prve mješovite komisije za ekonomsku saradnju između Crne Gore i Slovačke, konstatujući da postoje brojne mogućnosti za njen dodatan podsticaj, naročito u domenu investicija.

Ministarstvo vanjskih poslova