Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Амбасадор Републике Србије позван на разговор у МВП

Датум објаве: 03.01.2020 10:39 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министарство вањских послова најоштрије осуђује синоћњи покушај паљења црногорске заставе испред зграде Амбасаде Црне Горе у Републици Србији. Насртај на амбасаду и државне симболе сусједне и пријатељске земље и чланице НАТО, а у ствари неометани националистички пир, апсолутно је неприхватљив. Иако је атак на амбасаду био најављен још прије два дана и трајао више од сат времена, неразумљиво је да органи безбједности Републике Србије нијесу учинили готово ништа да онемогуће пиротехничке оргије и напад на државне симболе Црне Горе.

Обавеза земље пријема је да осигура нормално функционисање и безбједност дипломатско-конзуларних представништава других држава и да спријечи овакве инциденте који могу негативно утицати на билатералне односе двије државе. Позивамо Владу Републике Србије да, у складу са својим националним законодавством и међународним конвенцијама хитно реагује на овај вандалски чин и да надлежни органи што прије предузму одговарајуће мјере против организатора и починилаца који нарушавају безбједност просторија Амбасаде Црне Горе.

Због поменутог инцидента и континуираних насртаја на црногорску заставу и Амбасаду у Београду, амбасадор Републике Србије у Црној Гори Владимир Божовић је данас позван на разговор у МВП.

МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА