Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Државни секретар Радуловић примио у опроштајну посјету амбасадора Ирана Хосеина Молу Абдолахија

Државни секретар Радуловић примио у опроштајну посјету амбасадора Ирана Хосеина Молу Абдолахија
Датум објаве: 27.12.2019 13:11 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Државни секретар Министарства вањских послова, амбасадор Владимир Радуловић примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Исламске Републике Иран Хосеина Молу Абдолахија.

Државни секретар Радуловић је захвалио амбасадору на успјешној мисији и доприносу развоју иранско – црногорске сарадње. Констатовао да, иако географски удаљене, двије државе баштине пријатељске односе, те да постоји простор за додатно унапређење сарадње, нарочито у доменима економије, трговине, развојне сарадње, културе и туризма.

Амбасадор Абдолахи је изразио задовољство мандатом у Црној Гори, као и добром билатералном сарадњом званичне Подгорице и Техерана, која је забиљежила напредак у претходном периоду. Нагласио је да треба наставити са активностима у правцу конкретизације иницијатива које се тичу сарадње у областима туризма, визне либерализације, инфраструктурног повезивања, као и на успостављању редовног дијалога кроз уговорно регулисање и формализовање сарадње између два министарства вањских послова.

Саговорници су посебно истакли задовољство интензитетом парламентарних веза наших двију земаља, као и потребом јачања политичких контаката на свим нивоима.


Министарство вањских послова