Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ambasador Ivanišević predao akreditivna pisma koprincu Kneževine Andore

Ambasador Ivanišević predao akreditivna pisma koprincu Kneževine Andore
Datum objave: 08.11.2019 17:22 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ambasador Ivan Ivanišević predao je akreditivna pisma biskupskom koprincu Kneževine Andore, Monsinjoru Žoanu-Enriku Vivesu i Sisiliji čime je stupio na dužnost nerezidentnog ambasadora. Ceremoniji je prisustvovala i ministarka vanjskih poslova Andore Marija Ubach Font.

Tokom razgovora konstatovani su veoma srdačni i prijateljski odnosi Crne Gore i Kneževine Andore, te izraženo zadovoljstvo dinamikom bilateralnih odnosa.

Ambasador Ivanišević je imao i odvojene susrete sa predsjednicom Skupštine Andore Rozer Sune Paskije, predsjednikom Vlade Šavijerom E. Zamorom, te ministarkom turizma Veronikom Kanals Ribaom i ministrom ekonomije Žordijem Galjardom Fernandezom.

Tom prilikom, razmotrene su mogućnosti za produbljivanje saradnje u oblastima ekonomije, turizma, energetike, javne uprave, te o potrebi diversifikacije ekonomije radi osiguranja održivog razvoja.

Razmijenjena su i mišljenja o aktuelnim evropskim prilikama, iskustvima i podršci u multilateralnoj ravni. Tokom boravka u Andori, ambasador Ivanišević se susreo i sa direktoricom Privredne komore Pilar Eskaler Peneljom i predsjednikom kompanije Ski Andora Žoanom Viladomatom, sa kojima je razgovarao o daljoj saradnji.