Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Објављен ИИИ позив за достављање пројектних приједлога у оквиру Фонда за Западни Балкан

Датум објаве: 05.11.2019 12:37 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Обавјештавамо да је трећи позив за достављање регионалних пројектних приједлога у оквиру Фонда за Западни Балкан објављен 28. октобра 2019. године од стране Секретаријата Фонда у Тирани.

Фонд за Западни Балкан је регионални механизам који има за циљ јачање добросусједских односа и промоцију заједничке сарадње кроз пружање подршке пројектима који промовишу културу, вриједности и традицију региона Западног Балкана, као и образовање, науку, истраживање, одрживи развој, прекограничну сарадњу и мобилност младих.

Приједлози пројеката морају испуњавати критеријуме прописане Позивом за пројекте и Смјерницама за аплицирање.

Области сарадње у којима се могу организовати активности су сљедеће:

1. Култура;
2. Образовање и наука;
3. Одрживи развој.

Приједлог пројекта мора обухватати макар једну од наведених области сарадње. Напомињемо да су промоција помирења, европских интеграција, прекограничне сарадње, слободе изражавања, родне равноправности и младих теме које обухватају све активности у оквиру кључних области сарадње WБФ.

Укупан буџет овог позива за подношење приједлога пројеката износи 250.000 еура, док максималан износ који може бити одобрен по пројекту износи 12.000 еура. Контрибуција WБФ не може прећи 80% укупних трошкова за дату пројектну активност.

У циљу једнаке заступљености, свака од шест земаља чланица WБФ (осим Црне Горе ту су и Србија, Косово, Албанија, Босна и Херцеговина и Македонија) ће добити средства за реализацију по четири пројекта у којима је носилац, док број пројеката за који ће добити средства као партнер није ограничен.

Позив је отворен за правне субјекте, непрофитне организације, невладине организације, као и пословна удружења (пољопривредна удружења, привредне коморе, туристичке организације), просвјетне институције (универзитети, факултети, школе, институти, истраживачки центри, академије наука), инстутуције локалне управе, као и институције у области културе и спорта (музеји, умјетничке галерије, позоришта, библиотеке, удружења културних установа, спортска удружења).

Инфо дани о објављеном позиву биће одржани у Бијелом Пољу (зграда Општине Бијело Поље, 7. новембра, са почетком у 14:00 часова) и у Подгорици (мултумедијална сали КИЦ „Будо Томовић“, 11. новембар, са почетком у 17:00 часова).

Рок за подношење приједлога пројеката је 10. децембар 2019. године (17:00 часова).

Заинтересоване организације пројекте подносе на е-маил:
WБФапплицатионс@wестернбалкансфунд.орг
Детаљније информације о позиву и начину аплицирања налазе се на интернет страници WБФ:
хттп://wестернбалкансфунд.орг/wбф-3нд-цалл/