Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Милоњић: Црна Гора доприноси заједничким напорима у циљу очувања мира и безбједности

Милоњић: Црна Гора доприноси заједничким напорима у циљу очувања мира и безбједности
Датум објаве: 05.11.2019 14:54 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


В. д. генералног директора за мултилатералне послове, амбасадор Вељко Милоњић отворио је регионалну радионицу под окриљем Иницијативе за безбједност пролиферације (Пролифератион Сецуритy Инитиативе - ПСИ), чији је домаћин Министарство вањских послова, заједно са Агенцијом за смањење безбједносних ризика (ДТРА) из Сједињених Америчких Држава.

Радионица, која се одржава у Подгорици, од 5. до 7. новембра окупља преко 50 представника земаља Југоисточне Европе, а има за циљ јачање регионалне сарадње у домену сузбијања ширења оружја за масовно уништење. У оквиру радионице, биће организована и симулациона вјежба, заснована на реалним сценаријима, а која ће практично тестирати активности везане за ефикасно спровођење контра-пролиферационих мјера.

Амбасадор Милоњић је истакао да је Црна Гора снажно посвећена борби против ширења оружја за масовно уништење и да дајемо допринос свим регионалним и међународним напорима у овом домену, чему свједочи и чињеница да се конференција одржава управо у нашој земљи.

Подсјетио да је Црна Гора развила ефективан национални оквир и усвојила стратешка документа у складу са релевантним међународним стандардима у овој области, те да доприноси заједничким напорима у циљу очувања мира и безбједности.