Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Milonjić: Crna Gora doprinosi zajedničkim naporima u cilju očuvanja mira i bezbjednosti

Milonjić: Crna Gora doprinosi zajedničkim naporima u cilju očuvanja mira i bezbjednosti
Datum objave: 05.11.2019 14:54 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


V. d. generalnog direktora za multilateralne poslove, ambasador Veljko Milonjić otvorio je regionalnu radionicu pod okriljem Inicijative za bezbjednost proliferacije (Proliferation Security Initiative - PSI), čiji je domaćin Ministarstvo vanjskih poslova, zajedno sa Agencijom za smanjenje bezbjednosnih rizika (DTRA) iz Sjedinjenih Američkih Država.

Radionica, koja se održava u Podgorici, od 5. do 7. novembra okuplja preko 50 predstavnika zemalja Jugoistočne Evrope, a ima za cilj jačanje regionalne saradnje u domenu suzbijanja širenja oružja za masovno uništenje. U okviru radionice, biće organizovana i simulaciona vježba, zasnovana na realnim scenarijima, a koja će praktično testirati aktivnosti vezane za efikasno sprovođenje kontra-proliferacionih mjera.

Ambasador Milonjić je istakao da je Crna Gora snažno posvećena borbi protiv širenja oružja za masovno uništenje i da dajemo doprinos svim regionalnim i međunarodnim naporima u ovom domenu, čemu svjedoči i činjenica da se konferencija održava upravo u našoj zemlji.

Podsjetio da je Crna Gora razvila efektivan nacionalni okvir i usvojila strateška dokumenta u skladu sa relevantnim međunarodnim standardima u ovoj oblasti, te da doprinosi zajedničkim naporima u cilju očuvanja mira i bezbjednosti.