Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Дармановић – Етген: Потврђена подршка Луксембурга европском путу Црне Горе

Дармановић – Етген: Потврђена подршка Луксембурга европском путу Црне Горе
Датум објаве: 05.11.2019 15:07 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић разговарао је данас у Подгорици са предсједником Парламента Великог Војводства Луксембург Фернандом Етгеном.

Током састанка, шеф црногорске дипломатије поздравио је фреквентност комуникације, одличне билатералне односе двију држава, те указао на значај интензивирања политичких контаката на високом нивоу. Захвалио је на континуираној подршци Луксембурга остваривању наших вањскополитичких циљева, посебно у контексту учлањења Црне Горе у НАТО и подршке на путу европске интеграције.

Предсједник Парламента Етген је, осврнувши се на партнерство Црне Горе и Луксембурга у оквиру НАТО, пренио интерес за снажење свеукупне билатералне сарадње, као и парламентарних веза. „Охрабрићемо црногорски пут ка Европској унији“, истакао је Етген, нагласивши да је европска перспектива Западног Балкана интерес ЕУ, не само Региона.

Саговорници су заједнички оцијенили да европске интеграције немају алтернативу, те да ће Луксембург овај став промовисати у ширим европским круговима.

На крају разговора поздрављена је интензивна сарадња двије државе на мултилатералном плану.


Министарство вањских послова