Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Darmanović – Etgen: Potvrđena podrška Luksemburga evropskom putu Crne Gore

Darmanović – Etgen: Potvrđena podrška Luksemburga evropskom putu Crne Gore
Datum objave: 05.11.2019 15:07 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović razgovarao je danas u Podgorici sa predsjednikom Parlamenta Velikog Vojvodstva Luksemburg Fernandom Etgenom.

Tokom sastanka, šef crnogorske diplomatije pozdravio je frekventnost komunikacije, odlične bilateralne odnose dviju država, te ukazao na značaj intenziviranja političkih kontakata na visokom nivou. Zahvalio je na kontinuiranoj podršci Luksemburga ostvarivanju naših vanjskopolitičkih ciljeva, posebno u kontekstu učlanjenja Crne Gore u NATO i podrške na putu evropske integracije.

Predsjednik Parlamenta Etgen je, osvrnuvši se na partnerstvo Crne Gore i Luksemburga u okviru NATO, prenio interes za snaženje sveukupne bilateralne saradnje, kao i parlamentarnih veza. „Ohrabrićemo crnogorski put ka Evropskoj uniji“, istakao je Etgen, naglasivši da je evropska perspektiva Zapadnog Balkana interes EU, ne samo Regiona.

Sagovornici su zajednički ocijenili da evropske integracije nemaju alternativu, te da će Luksemburg ovaj stav promovisati u širim evropskim krugovima.

Na kraju razgovora pozdravljena je intenzivna saradnja dvije države na multilateralnom planu.


Ministarstvo vanjskih poslova