Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Амбасадор Периша Кастратовић предао акредитивна писма предсједнику Републике Турске Реџепу Тајипу Ердогану

Амбасадор Периша Кастратовић предао акредитивна писма предсједнику Републике Турске Реџепу Тајипу Ердогану
Датум објаве: 24.10.2019 18:07 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Амбасадор Периша Кастратовић предао је акредитивна писма предсједнику Републике Турске Реџепу Тајипу Ердогану, чиме је ступио на дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора Црне Горе у тој држави.

Предсједник Ердоган је пожелио успјешан мандат амбасадору Кастратовићу и истакао да са пажњом прати напредак Црне Горе на свим пољима, посебно у области европске интеграције. На тој линији, оцијенио је да је Црна Гора придруживањем НАТО постала примјер другим државама које теже да постану чланице Алијансе.

Предсједник Ердоган је изразио задовољство реализованом посјетом министра вањских послова проф. др Срђана Дармановића Турској, као и планираном посјетом турског шефа дипломатије нашој држави. Такође, предсједник Турске је казао да ће настојати да у што скоријем периоду посјети Црну Гору.

Амбасадор Кастратовић је нагласио да му је привилегија и част што представља Црну Гору у пријатељској држави као што је Турска. Посебно је изразио задовољство чињеницом што ступа на дужност у периоду када Црна Гора и Турска прослављају 140 година од успостављања дипломатских односа. Амбасадор Кастратовић је оцијенио да постоји динамичан политички дијалог између двије државе, додајући да је потребно искористити бројне могућности за даље интензивирање економске сарадње.