Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Амбасадор Будимир Шегрт предао акредитивна писма предсједнику Летоније Егилсу Левитсу

Амбасадор Будимир Шегрт предао акредитивна писма предсједнику Летоније Егилсу Левитсу
Датум објаве: 15.10.2019 17:28 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Амбасадор Будимир Шегрт предао је акредитивна предсједнику Републике Летоније Егилсу Левитсу чиме је ступио на дужност нерезидентног амбасадора у тој држави.

Предсједник Левитс је пожелио амбасадору Шегрту успјешан мандат и оцијенио да су односи двије државе пријатељски, те да постоји простор за њихово унапређење у различитим областима. У контексту европске интеграције Западног Балкана, истакао је да ће Летонија наставити да подржава овај процес, преносећи искуства првенствено из домена независности правосуђа.

Амбасадор Шегрт је казао да ће се током мандата фокусирати на интензивирање политичких контаката на највишем нивоу за које је изразио очекивање да ће дати посебан замајац јачању економских односа. Указао је на важност кредибилности процеса европске интеграције на начин што ће остварени напредак бити адекватно вреднован.

У оквиру наступне посјете Летонији амбасадор Шегрт се састао и са потпредсједницом парламента Инес Либина-Егнером, државним секретаром у Министарству вањских послова Андрисом Пелшом и државним подсекретаром у Министарству економије Раимондсом Алексејенком.