Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Darmanović – Nemec: Slovenija će aktivno promovisati politiku proširenja na Zapadni Balkan

Darmanović – Nemec: Slovenija će aktivno promovisati politiku proširenja na Zapadni Balkan
Datum objave: 03.10.2019 15:07 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova, prof. dr Srđan Darmanović sastao se danas sa delegacijom Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije.

Šef crnogorske diplomatije zahvalio je Sloveniji na čvrstoj podršci koju nam pruža na evropskom putu i sveukupnom doprinosu u pravcu sticanja punopravnog članstva Crne Gore u NATO. Izrazio je zadovoljstvo bilateralnom saradnjom i intenzivnim političkim kontaktima koje dvije države baštine na svim nivoima.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije Matjaž Nemec pozdravio je crnogorski napredak kada je u pitanju evropska integracija. Crna Gora je zaslužila članstvo u EU – ocijenio je Nemec – te je, u tom smislu, potrebno što jasnije predstaviti postignute rezultate na polju reformi. Prenio je da će, u duhu izuzetno dobrih partnerskih i prijateljskih odnosa, zvanična Ljubljana nastaviti da aktivno i na najvišim adresama promoviše politiku proširenja na Zapadni Balkan koji je od strateške važnosti, kako za stabilnost zemalja Regiona, tako i za EU.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će nova Evropska komisija iskoristiti pozitivna dešavanja i progres učinjen na Zapadnom Balkanu i održati politiku proširenja Evropske unije aktuelnom.

Sastanku su prisustvovali i članovi delegacije Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije, poslanici Monika Gregorčić i Nik Prebil, kao i ambasador Slovenije u Crnoj Gori, Gregor Presker.
Ministarstvo vanjskih poslova