Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Министар Дармановић у Њујорку на састанку Групе пријатеља за медијацију: Мирно рјешавање спорова значајно средство за инклузију

Министар Дармановић у Њујорку на састанку Групе пријатеља за медијацију: Мирно рјешавање спорова значајно средство за инклузију
Датум објаве: 26.09.2019 18:33 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


МВП

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић присуствовао је данас министарском састанку Групе пријатеља за медијацију који је одржан на маргинама 74. засиједања Генералне скупштине УН.

Том приликом, указано је на значај нових технологија за мир и мирно рјешавање спорова као средстава за инклузију. Учесници су се сагласили да за успјех медијације велики значај има укључивање свих сегмената друштва, прије свега жена, младих и цивилног друштва.

На маргинама скупа, министар Дармановић је разговарао са шефом дипломатије Републике Хрватске Горданом Грлићем Радманом. Саговорници су оцијенили да су веома добри односи двије државе, оснажени интензивним политичким дијалогом и савезништвом у НАТО. Исказано је задовољство што ће политика проширења бити један од приоритета Хрватске током пресједавања Савјетом ЕУ које почиње у јануару 2020. године.

У наставку дана планирано је учешће шефа црногорске дипломатије на министарском састанку на тему мултилатерализма у организацији Њемачке и Француске, затим радном ручку министара вањских послова држава чланица и посматрача Америчко-јадранске повеље (А5), као и потписивање споразума у областима културе и образовања са министром вањских послова Републике Турске Мевлутом Чавушоглуом.


Министарство вањских послова