Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Министарски састанак СЕЕЦП на маргинама Генералне скупштине УН: Европска перспектива предуслов за просперитет

Министарски састанак СЕЕЦП на маргинама Генералне скупштине УН: Европска перспектива предуслов за просперитет
Датум објаве: 25.09.2019 19:12 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


МВПНа маргинама 74. засиједања Генералне скупштине УН, министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић је учествовао на неформалном састанку шефова дипломатија земаља учесница Процеса сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП), чији је домаћин био министар вањских послова Косова Беџет Пацоли.

Том приликом, министри су нагласили значај проширења ЕУ, промовисања политичке стабилности и сигурности, економског просперитета и повезаности у Југоисточној Европи.

- Мото предсједавајућег „СЕЕЦП регионална сарадња за ЕУ и мене“ у потпуности одражава заједнички став да регион може напредовати ако друштвено-економски контекст заснива на модерним технологијама, дигитализацији, структурним реформама, перспективи младих и удруживању, стварајући на тај начин сигурнију и напреднију Европу - казао је министар Дармановић.

Шеф црногорске дипломатије је на маргинама Генералне скупштине УН, разговарао и са министром вањских послова и трговине Мађарске Петером Сијартом. Констатовани су одлични односи двије државе које карактерише интензиван политички дијалог и садржајна сарадња.

Министри Дармановић и Сијарто су данас у Њујорку у име влада Црне Горе и Мађарске потписали Протокол о сукцесији билатералних међународних уговора.Министарство вањских послова