Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Најава: Министар вањских послова Срђан Дармановић учествоваће на 74. засиједању Генералне скупштине Уједињених нација

Датум објаве: 22.09.2019 14:00 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић учествоваће на 74. засиједању Генералне скупштине Уједињених нација, која се од 24. до 30. септембра одржава у Њујорку. Црногорску делегацију предводиће предсједник Мило Ђукановић.

Централна тема овогодишње генералне дебате биће „Стимулисање мултилатералних напора за искорјењивање сиромаштва, постизање квалитетног образовања, борбе против климатских промјена и инклузије“.

Засиједање ће, између осталог, бити фокусирано на кључне глобалне теме које се тичу мира, безбједности и промовисања партнерстава за достизање циљева одрживог развоја.

Министар Дармановић ће током боравка у Њујорку учествовати и на Самиту лидера о климатској акцији који ће претходити Генералној дебати.

На маргинама засиједања Генералне скупштине УН, планирани су бројни мултилатерални састанци и билатерални сусрети шефа црногорске дипломатије са високим представницима земаља учесница, званичницима Уједињених нација и других организација.

Учешће црногорске делегације Црне Горе на 74. засиједању Генералне скупштине Уједињених нација представља прилику за даљу промоцију остварених резултата и приоритета наше државе на унутрашњем и вањскополитичком плану, јачање позиције и видљивости Црне Горе у УН, као и унапређење билатералних односа са државама учесницама.

Министарство вањских послова