Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Najava: Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović učestvovaće na 74. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

Datum objave: 22.09.2019 14:00 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovaće na 74. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koja se od 24. do 30. septembra održava u Njujorku. Crnogorsku delegaciju predvodiće predsjednik Milo Đukanović.

Centralna tema ovogodišnje generalne debate biće „Stimulisanje multilateralnih napora za iskorjenjivanje siromaštva, postizanje kvalitetnog obrazovanja, borbe protiv klimatskih promjena i inkluzije“.

Zasijedanje će, između ostalog, biti fokusirano na ključne globalne teme koje se tiču mira, bezbjednosti i promovisanja partnerstava za dostizanje ciljeva održivog razvoja.

Ministar Darmanović će tokom boravka u Njujorku učestvovati i na Samitu lidera o klimatskoj akciji koji će prethoditi Generalnoj debati.

Na marginama zasijedanja Generalne skupštine UN, planirani su brojni multilateralni sastanci i bilateralni susreti šefa crnogorske diplomatije sa visokim predstavnicima zemalja učesnica, zvaničnicima Ujedinjenih nacija i drugih organizacija.

Učešće crnogorske delegacije Crne Gore na 74. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija predstavlja priliku za dalju promociju ostvarenih rezultata i prioriteta naše države na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu, jačanje pozicije i vidljivosti Crne Gore u UN, kao i unapređenje bilateralnih odnosa sa državama učesnicama.

Ministarstvo vanjskih poslova