Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Амбасадор Иван Иванишевић предао акредитивна писма генералној директорици УНЕСЦО

Амбасадор Иван Иванишевић предао акредитивна писма генералној директорици УНЕСЦО
Датум објаве: 09.09.2019 17:10 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Амбасадор Црне Горе у Републици Француској Иван Иванишевић предао је данас акредитивна писма генералној директорки УНЕСЦО Одри Азуле, чиме је и формално преузео дужност сталног представника при овој међународној организацији.

Генерална директорица Азуле је поздравила веома запажен досадашњи ангажман Црне Горе у оквиру УНЕСЦО, похваљујући одлучне кораке на осигуравању поштовања стандарда на подручјима која имају међународни значај у складу са Конвенцијом о заштити свјетске природне и културне баштине. Азуле је исказала спремност за продубљивање сарадње на свим нивоима, те најавила подршку активностима које Црна Гора спроводи на том плану.

Амбасадор Иванишевић је поновио опредјељење Црне Горе да кроз посвећеност јачању мултилатералних механизама у области дјеловања Организације, настави доприносити што ефикаснијој сарадњи на глобалном плану. Исказао је поштовање према резултатима реформе УНЕСЦО која се спроводи у мандату генералне директорице Азуле и потврдио спремност за продубљивање сарадње на очувању постојећих и осигуравању будућих уписа из Црне Горе на УНЕСЦО листама.

Током сусрета је размотрено више питања од регионалног значаја, попут образовања, управљања водама, слободе изражавања и медија, у којима би се сарадња Црне Горе и УНЕСЦО могла даље унапређивати.