Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Дармановић-Меклуни: Црна Гора чврсто привржена мултилатерализму и регионалној сарадњи

Дармановић-Меклуни: Црна Гора чврсто привржена мултилатерализму и регионалној сарадњи
Датум објаве: 24.07.2019 16:52 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Регионални дијалог и сарадња представљају важне елементе за учвршћивање стабилности, безбједности и просперитета Западног Балкана, наглашено је на данашњем састанку министра вањских послова проф. др Срђана Дармановића и резидентне координаторке Уједињених нација у Црној Гори Фионе Меклуни.

„Црна Гора је снажно посвећена фундаментима мултилатерализма, промовисању и заштити људских права, демократских начела и владавине права као темељу одрживог мира, безбједности и социо-економског развоја“, истакао је шеф црногорске дипломатије. На тој линији, нагласио је важност промовисања Агенде 2030 и Циљева одрживог развоја, у чијој је имплементацији на националном нивоу веома значајна блиска сарадња са УН системом. Додао је да је Црна Гора чврсто привржена регионалној сарадњи, дијалогу и заједничком приступу у адресирању питања која су важна за дугорочну стабилност и свеукупни прогрес Западног Балкана.

Меклуни је изразила задовољство конструктивним дијалогом УН-а у Црној Гори са Министарством вањских послова, те захвалила на одличној досадашњој сарадњи у бројним пројектима који су допринијели развоју црногорског друштва. Такође, нагласила је важност заједничког дјеловања у погледу имплементације Агенде 2030 и Циљева одрживог развоја, те се посебно осврнула на значај сарадње и јачања дијалога у региону, који ће допринијети социјалној кохезији и оснаживању капацитета свих актера у друштву.